Maria, Reina de les Famílies

És ben conegut per tothom que el mes de maig és el mes de Maria, la Mare de Déu. Tots els anys procurem tenir-la més present aquests dies, ficant-la en tot i en cadascuna de les coses que fem durant la jornada.

Aquest any dedicat a les Famílies podria ser una bona ocasió per viure el mes de Maria acudint-hi amb més freqüència com la Reina de la Famílies. Maria és Reina de l’univers i de tot allò creat, especialment dels homes i dones incorporats a Crist pel Baptisme i cridats a estendre el Regne de Crist al món en les nostres circumstàncies personals, familiars, professionals i socials. Busquem la manera que Maria ens ho faciliti deixant que regni en tota la nostra vida. Com l’apòstol Joan, fiquem-la a la nostra vida. Ella ens facilitarà que tot el nostre actuar, pensar i desitjar estigui centrat en Crist.

Us animo a fixar-nos, especialment, en les virtuts familiars de Maria per poder imitar-la i convertir-la així en autèntica Reina de les nostres Famílies i de la Família de tots els batejats que és l’Església.

Comencem per tenir una imatge de Santa Maria en un lloc preferent de casa nostra i a la nostra habitació, que rebi la salutació diària i les oracions de cada membre de la família i de tota la família quan resem junts. Posem sota la seva protecció a la nostra família de manera senzilla i espontània cada matí. Incorporem algunes pràctiques de pietat mariana a la família o visquem amb més constància i fervor les que ja vivim.

Busquem imitar Maria en el seu tracte maternal i familiar amb Jesús i Josep, el seu esperit de servei, la seva amabilitat i afecte, la seva abnegació i la seva dedicació atenta i desinteressada a les persones i a la llar. Deixem que ella Regni i sigui Mare!

Mn. Xavier Argelich.

Declaracions del rector de Montalegre a la web de l’Opus Dei

El rector de Santa María de Montalegre, Mn. Xavier Argelich, ha ofert unes declaracions que s’han publicat al lloc oficial web de l’Opus Dei, iniciant el seu relat des de la concessió a l’Opus Dei de la direcció de Montalegre, seguint amb l’expansió pastoral al barri del Raval, mitjançant les entitats d’Acció Social Montalegre, Terral i Braval. Igualment, descriu la bona relació existent amb les parròquies de l’arxiprestat, així com les activitats formatives de doctrina cristiana i catequètica que s’ofereix a Montalegre.

De moment s’ha publicat la primera (I) part, només en versió catalana.

https://opusdei.org/ca/article/montalegre-una-esglesia-oberta-a-tothom-i/

 

Comunicació Montalegre

La Sra. Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, visita Montalegre

 

Amb motiu de la propera finalització de les obres de rehabilitació de l’Església de Santa Maria de Montalegre, el 5 de maig de 2022, la presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Sra. Núria Marín Martínez, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat va visitar l’estat actual del conjunt de les obres que s’han fet tant a l’exterior de l’edifici com a l’interior del temple. Al costat d’altres persones i professionals, el rector de Montalegre, Mn. Xavier Argelich va acompanyar els visitants explicant i detallant els detalls de les obres que ell mateix ha viscut dia a dia.

Durant la primera quinzena de juny de 2022 és el període a partir de la qual s’ha autoritzat, a nivell administratiu, instal·lar una bastida a l’interior del Pati Manning, que correspon a l’entrada principal del temple, per fer la rehabilitació necessària. És per això encara no podem aplaudir el final de les obres. Però ja en queda menys.

 

Comunicació Montalegre

El mes de Maria culminarà amb la celebració de Santa Maria de Montalegre

Com ja és habitual, a Montalegre celebrarem la Festa de Santa Maria de Montalegre amb la imposició del Sagrament de la Confirmació als postulants de les entitats socials del barri del Raval de Barcelona que, juntament amb Montalegre, estan sota el patrocini de la fundació Raval Solidari, ens referim a Terral i Braval.

Enguany, la festa del dia 31 de maig del 2022 coincideix en dimarts. A la tarda, a les 19h el Bisbe Sergi Gordo presidirà la santa missa dins la qual es confirmaran els referits joves. Preparant aquest gran esdeveniment, especialment per a ells, però també per a tota l’Església Universal, el passat diumenge 1 de maig, a la missa de 12h, els nois de Braval van oferir a la Mare de Déu de Montalegre la copa que van guanyar al torneig de clubs  durant la passada Setmana Santa.

Per tots dos motius, transmetem les nostres felicitacions als guanyadors i futurs confirmants.

Comunicació Montalegre

La rehabilitació de Montalegre a punt d’acabar

Ahir, 25 d’abril del 2022, es va complir un mes de la Consagració d’Ucraïna i Rússia al Cor Immaculat de Maria, celebració que també es va realitzar a Montalegre davant el Santíssim Sagrament, després del prec del sant rosari de tots els fidels congregats a la Capella, seguit de la santa missa i el Via Crucis.

Aleshores, encara no s’havien desmuntat les bastides tubulars que impedien contemplar les rosasses i les parets restaurades de la zona de les dues grades. D’altra banda, segons anaven passant els dies i les celebracions de la Setmana Santa, als fidels se’ns havia preparat una sorpresa. A la nit de la Vella Pascual es van il·luminar amb la llum del Ciri Pascual, 18 canelobres que es van instal·lar a la reixa o barana del presbiteri de l’altar major del temple. La tasca de recuperació i adequació dels canelobres també ha estat laboriosa ja que fa molt temps que s’havien retirat del seu lloc original.

Alhora aquests dies, s’han descobert aquestes parets que, en un altre temps, s’havien pintat d’un color verd poma poc adequat per l’estil del Temple. Ara, amb el nou color discret amb què s’ha pintat, els rosetons dels dos costats es veuen més bonics, i en estar restaurats trasllueixen la llum solar amb més intensitat.

Queden encara a la nau central més bastides, però de construcció menys espectacular que les que ens han acompanyat el passat hivern.

Finalment, s’han instal·lat noves bastides a la part exterior de Montalegre que dóna al passatge entre el carrer de Valldonzella i la plaça de Joan Corominas, una zona de l’edifici que estava en un estat deplorable. En canvi es pot observar que la part de l’edifici que dona al Pati Puig està totalment rehabilitada.

Amb tot això resolt, s’haurà culminat el projecte de rehabilitació de Montalegre més important, iniciat fa molts anys, i que properament veurem acabat.

Novament, expressem el nostre agraïment a totes aquelles persones i institucions que ho han fet possible.

Isabel Hernández Esteban

Contemplar la Passió de Crist

Ens apropem a la Setmana Santa i la volem viure ben units al nostre Senyor, a l’Església i a tota la humanitat, especialment units als nostres familiars i amics.

Durant la Quaresma hem procurat preparar el nostre cor i la nostra ment per poder endinsar-nos millor en el misteri de la nostra salvació, cosa que haurà produït en nosaltres el desig intens de viure la Setmana Santa contemplant i vivint la passió, mort i resurrecció del nostre Senyor Jesucrist .

Durant aquests dies tornarem a contemplar Crist sofrint i patint per nosaltres precisament perquè ens estima amb bogeria. Tot ho pateix per tu i per mi. I ho fa amb voluntarietat actual, lliurement, desitjant que també nosaltres ens unim a Ell amb plena llibertat. Vol fer-nos germans seus, fills de Déu Pare. Desitja que tots i totes tinguem vida sobrenatural, que corresponguem a tant d’amor. Per això, mirem Crist, contemplem la seva Passió i mort i, així, no només descobrirem una manera de comportar-nos sinó que descobrirem Déu. Portarem la nostra ment i el nostre cor al Fill de Déu, Home com nosaltres i Déu veritable, que estima i que pateix en la seva carn per la Redempció del món.

La gràcia divina ens capacita i ens disposa, durant aquests dies, per trobar-nos amb Déu i ens facilita una unió més íntima i personal amb Nostre Senyor Jesucrist, que repercutirà en benefici de les persones que més estimem i de les més necessitades.

Considerar la Passió ens ajuda a ser més generosos en l’amor i en el sacrifici, en la nostra expiació pels nostres pecats, en el nostre esforç per fer les nostres feines i obligacions tan bé com sigui possible. En definitiva, com ens diu Sant Agustí, la Passió de Crist és suficient per modelar completament la nostra vida.

Mn. Xavier Argelich, dos d’abril de 2022

PROPERES ACTIVITATS DE MONTALEGRE

 

Al llarg dels darrers mesos hem anat informant del desenvolupament i l’evolució de les obres de rehabilitació exterior i interior del temple de l’Església de Santa Maria de Montalegre, les quals han estat i són intenses, i per tots els flancs. Tot això no ha suposat la interrupció del culte ni de les confessions. Però les restriccions que tots hem patit per l’emergència sanitària del covid19 i ara les obres a l’església han suposat que certes activitats que volíem fer no es poguessin realitzar.

Ara creiem que és el moment d’impulsar les activitats per aquest 2022. En aquest sentit, informem del següent:

  • 2 al 6 de maig: CURSET PREMATRIMONIAL per a nuvis.
  • 7 de maig: ROMIATGE al SANTUARI DE TORRECIUAD el dissabte 7 de maig. Ja s’ha obert la inscripció, segons les dades del cartell de Torreciudad.
  • 31 de maig: CONFIRMACIONS als nous confirmants el dimarts 31 de maig, dia en què se celebra la festa de Santa Maria de Montalegre.
  • Juny – Juliol: FESTA DE CELEBRACIÓ DEL FINAL DE LES OBRES. Pendent d’assenyalar la data.
  • Octubre: MES DEL ROSARI. Xerrada sobre les CAPELLETES de les imatges de la Mare de Déu de la Medalla MILAGROSA, i distribució a les famílies que vulguin participar en aquesta activitat, recuperant-se així una tradició cristiana. Pendent d’assenyalar la data.
  • VISITA GRATUÏTA A LA BASÍLICA DE LA SAGRADA FAMÍLIA: Reiniciem aquestes visites gratuïtes que ofereix el Patronat de la Sagrada Família. Pendent d’assenyalar la data.
  • TAULA RODONA sobre el servent de Déu JOSÉ MARÍA HERNÁNDEZ GARNICA en la commemoració del 50è aniversari del seu traspàs, amb la participació del postulador de la causa dels sants. Probablement se celebrarà en una aula universitària propera a Montalegre. Pendent d’assenyalar la data.

Oportunament es concretaran les dates que manquen així com altres dades al Full Informatiu i a l’AGENDA d’aquesta web.

 

Isabel Hernández Esteban

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.