Pare treballador

Quan Jesús predica a Natzaret els seus conciutadans es sorprenen i s’estranyen dels seus coneixements i de la seva eloqüència, arribant-se a preguntar: d’on li ve a aquest tal saviesa i prodigis? No és el fill de l’artesà? El coneixen per l’ofici de sant Josep.

Sens dubte, sant Josep, va ser un Pare treballador. Va exercir amb diligència i responsabilitat el seu treball professional. Ens el podem imaginar treballant al seu taller, amb prestesa i mestratge, i alhora, amb esforç i tenacitat, amb il·lusió per realitzar una tasca ben feta, que satisfaci als seus clients, lliurant puntualment i ben acabats els encàrrecs rebuts. No sense gran encert, l’Església celebra la festa de sant Josep obrer i el proposa com a model i exemple d’home treballador. Per això, tots els que procurem realitzar les nostres tasques habituals cara a Déu, buscant la seva Glòria, acudim sovint a la intercessió del sant Patriarca.

Com a pare de família, sant Josep, va realitzar la seva tasca pensant en ella, superant les dificultats i el cansament per amor a Jesús i Maria, no només per portar el suport necessari a la llar, sinó perquè els estimava. Es va esforçar sempre en complir la voluntat de Déu que incloïa protegir i sustentar a les persones que se li havien confiat.

Com a bon Pare i treballador es va preocupar d’ensenyar l’ofici al seu fill, Jesús, que va voler aprendre un ofici a l’igual que tots nosaltres. El va aprendre de sant Josep i el va realitzar al costat d’ell durant molts anys. Aprenem també nosaltres a realitzar les nostres tasques i treballs amb cura i responsabilitat, fent-les per amor a Déu, als nostres éssers estimats i a tota la humanitat, conscients que el treball i qualsevol ocupació honrada i digna ens perfecciona, ens santifica i porta el món a Déu.

Mn. Xavier Argelich

Sant Josepmaria, el sant de la vida quotidiana

La universalitat de sant Josepmaria es propaga com les ones que fa una pedra sobre l’aigua. El lloc web de l’Opus Dei, amb certa antelació, va publicar els horaris de les diferents misses que se celebraven el mateix dia 26 de juny de 2021, i ens vam sorprendre amb gran alegria de les diverses possibilitats horàries, en concret a Barcelona.

En Montalegre, va finalitzar la Novena de la Família a sant Josepmaria el mateix dia en què celebrem la festivitat del sant, que coincideix amb el dia del seu traspàs. El final de la novena es va enllaçar amb la santa missa i la veneració de la relíquia de sant Josepmaria Escrivà, que com va dir el Papa Joan Pau II el dia de la seva canonització és el Sant de la Vida Ordinària.

burst

 

Celebració i homilia sobre sant Josepmaria

Va presidir la celebració, Mn. Bombardó, el qual va fer una homilia sobre la semblança de sant Josepmaria, en la qual es descriuen, a traços, els primers anys del caminar de l’Opus Dei de la mà del seu fundador. Entre altres coses va dir:

El Senyor, en el seu amor i cures de Bon Pastor per nosaltres, ens ha donat aants que ens ajuden i guien en el nostre camí de la vida, amb el seu exemple i amor, amb un cor a la mida del Cor de Crist.

Sant Josepmaria és per a nosaltres, particularment i especialment, Pare i Pastor, perquè a través d’ell el Senyor ens va transmetre el seu missatge de santedat.

Va ser escollit per Déu per ser del missatge diví de la santedat en la vida ordinària: Que Déu camina amb nosaltres i vol que nosaltres -els seus fills- caminem sempre i constantment amb Ell (que li tinguem present, en el nostre cor, en els nostres quefers, en la nostra vida corrent, en la família, en les nostres diversions i descansos, en els nostres dolors i alegries, en la caritat i en el zel per les ànimes). Que no oblidem que som els seus fills, i que estiguem amb Ell (com els apòstols amb Jesús).

Amb aquest missatge, s’han obert els camins divins de la terra.

Al seu torn, el Senyor li va demanar que fundés una família -el Opus Dei- on tots els seus filles i fills trobaran la calor, l’amor i la fortalesa per viure aquest camí de santedat i apostolat en el “bel mezzo de la strada”, i al llarg de tota la seva vida.

Sabem com sant Josepmaria va dir que “sí” a Déu en el que li va demanar. Es va deixar portar per Ell, amb gran generositat, procurant ser un instrument fidelíssim a les mans.

Va escriure en els seus Apunts íntims, a el principi dels anys 30 de segle passat: “És menester que jo sigui sant i pare, mestre i guia de sants.”

Quin clar ho tenia el nostre sant! S’adonava que Déu li havia escollit -sense mèrit per la seva part- per a una missió. I per complir aquesta missió i portar ànimes a Déu, només hi havia un camí: ser sant.

Es va esforçar a seguir al Senyor i estar sempre a prop seu, perquè sabia que ell sol no podria realitzar l’ideal tan gran, la llum tan clara, que havia rebut. Es va acostar a l’Eucaristia, Jesús sagramentat, amb el qual va sorgir un profund amor i una gran fe. Jesús va ser sempre el seu gran Amic, el seu gran amor. Es va identificar amb els seus sentiments, per Ell ho va fer tot.

I va participar de la Creu de Crist d’una manera sorprenent. En aquest caminar seguint els passos del Senyor, fent el que Déu li demanava, va comptar sempre amb l’amorosa presència de la Mare de Jesús, i Mare nostra, a la qual ell anomenava la Senyora. Ella va ser el seu refugi, fortalesa, consol, al llarg de tota la seva vida. Sense Ella no hagués pogut portar endavant el que el Senyor li havia encomanat. I amb Ella va vèncer les batalles i va superar grans obstacles.

Precisament ara commemorem el 75è aniversari del seu primer viatge a Roma, quan el 21 de juny de 1946, es va agenollar als peus de la Mare de Déu de la Mercè. Aquest primer viatge a Roma es produïa en hores particularment difícils, quan el camí jurídic per a l’aprovació de l’Obra per la Santa Seu semblava estar tancat. Vostès han arribat amb un segle d’anticipació, havia dit un alt personatge de la Cúria a D. Álvaro. Sant Josepmaria, encara que estava molt malalt, va decidir emprendre aquella travessia tan plena d’incomoditats.

Durant l’itinerari, el sant fundador va acudir constantment a la intercessió de Sta. Maria. El dijous 20 de juny, en el trajecte de Madrid a Barcelona, ​​va visitar dos santuaris marians: el Pilar al matí; i a la tarda, al passar pel Bruc, va voler que el cotxe es desviés fins a Montserrat per resar de nou als peus de la Verge.

En el matí de divendres 21, sant Josepmaria dirigia la meditació a l’oratori d’un centre situat al carrer Muntaner (de Barcelona) amb unes enceses paraules: ¿Senyor, Tu has permès que jo de bona fe enganyi a tantes ànimes? Si tot ho he fet per la teva glòria i sabent que és la teva Voluntat! És possible que la Santa Seu digui que arribem amb un segle d’anticipació …? Mai he tingut la voluntat d’enganyar ningú. No he tingut més voluntat que la de servir-te. Resultarà que soc un trapella?

La seva pregària en aquells moments ser un continuat i encès acte de fe.

I aquest mateix matí, després de la Sta. Missa, el Pare va anar a la Basílica de la Mercè, per encomanar-li les intencions que li portaven a Roma. Va ser l’única visita que va fer a Barcelona. Després va demanar als seus fills, que van anar a acomiadar-lo, que no deixessin d’anar a la Mercè durant el temps que durés la seva permanència a la Ciutat Eterna.

Es va embarcar en el JJ Sister, dissabte 22. La travessia va resultar especialment agitada i va durar gairebé 30 hores. Va desembarcar a les 11 i mitja de la nit a Gènova. Al matí següent sant Josepmaria i D. Álvaro van celebrar missa a les 7,30 a la Basílica dell’Annunziata, molt destruïda pels bombarders de la II Guerra Mundial; va celebrar en una capella que tenia presidint una escultura de la Verge amb el Nen en braços.

“Davant d’aquestes dificultats vaig venir a Roma, amb l’ànima posada en la meva Mare la Verge Santíssima. i amb una fe encesa en Déu Ntre. Senyor, a qui confiadament invocava, dient-li: Què serà de nosaltres, Pare meu? Havíem deixat tot: l’honra -amb tanta calúmnia sobre-, la vida sencera, fent cada un en el seu lloc el que el Senyor demanava “.

Déu ens va escoltar, i va escriure en aquests anys romans, una altra pàgina meravellosa de la història de l’Obra.

Sant Josepmaria va tornar a donar gràcies a la Mare de Déu de la Mercè, a Barcelona, ​​el 21 d’octubre de 1946. Un cop més la Mare de Déu premiava l’esforç del seu estimat fill, la seva fe i la seva generositat, per fer l’Opus Dei a la terra, el que el Senyor li havia demanat que fes.

Aquest és el sant que avui celebrem, amb el qual tenim uns vincles d’amor i diria de família. Deia el Beat Álvaro: “Assemblar-se al nostre Pare és lluitar amb goig, positivament, per estar amb Crist, per parlar amb Crist, per treballar per Crist, i per contagiar aquesta bogeria divina a tots els que ens envolten”.

 

Finalment, només volem afegir que el cor de veus masculines i la de la nostra soprano Rosa Parellada, al costat de l’organista de la Casa, van acompanyar en tot moment la celebració, expandint la solemnitat de l’acte.

 

Isabel Hernández Esteban

 

 

Montalegre, un mar de plàstic

Un episodi important en la història del temple de l’Església de Santa Maria de Montalegre, amb gairebé 120 anys d’història, és el que estem vivint en aquest moment. Les obres de rehabilitació de l’exterior de l’edifici marquen una fita, ja que en els últims anys ha suposat una gran preocupació per a la rectoria a causa del mal estat de les cobertes, amb perill de ruptures, per posar un exemple.

Actualment la pols que desprenen les obres és sorprenent. Tots sabem que quan fem obres a la nostra llar o lloc de treball, la pols es cola per tot arreu, especialment en la primera fase en què es retiren materials defectuosos o trencats. En el cas de Montalegre, a més, s’han retirat molts vitralls, tots ells fets malbé, que pròximament es reposaran un cop arreglats. Els finestrals dels vitralls han estat coberts per un material estanc, però, se segueix colant la pols per qualsevol escletxa. A les cobertes i teulades se’ls han retirat les teules i s’estan reposant també. En fi, Que els explicaré més sobre obres de rehabilitació en general! En el que tots estem d’acord és en l’existència d’aquest nuvolet gris, argilós o blanc que corre per tot arreu.

En la nostra església ha suposat que el temple sigui un mar de plàstic, per evitar que el mobiliari del temple es perjudiqui més. Les grades de tots dos costats i la primera part de la nau central estan cobertes de grans lones de plàstic que al seu torn hauran de netejar-se per tornar-se a utilitzar-se. Sorprèn a l’entrar veure l’altar major cobert de roba blanca, i la majoria dels bancs coberts d’un color fosc com el mar que rugeix en plena tempesta. I sobretot més fosca per la falta de llum natural.

Però no cal espantar-se, l’església de Montalegre segueix celebrant el culte habitual de quatre misses diàries, sense excepció, tots els dies de la setmana. I els nostres confessors, amb la seva mascareta, segueixen confessant a tots els fidels que vulguin apropar-se al sagrament de la reconciliació. A més, els dissabtes i diumenges els plàstics no existeixen i tot brilla, com és habitual i malgrat tot.

Per tot això, donem les gràcies a tots els fidels i visitants de l’Església de Santa Maria de Montalegre, per la seva paciència. I també als benefactors pels seus donatius. Resem per tots i per totes.

Isabel Hernández Esteban

NOVENA DE LA FAMÍLIA a sant Josepmaria Escrivá

Som de ple en l’Any de la Família, convocat pel sant Pare Francesc, any que es va iniciar el 19 de març de 2021 i culminarà amb la Jornada Mundial de les Famílies a Roma el 26 de juny de 2022. Per aquest motiu, a Montalegre, resem la NOVENA DE LA FAMÍLIA a sant Josepmaria Escrivà.

Iniciem la pregaria de la Novena de la Família el passat divendres 18 de juny, a les 18.30 després de la missa de 6 de la tarda i abans de la missa de 7. Seguirem la novena cada dia fins el dissabte 26 de juny. De dilluns a divendres també a les 18.30 i el dissabte abans de la missa solemne del sant la pregarem a les 11.45, tal com hem fet avui diumenge.

El text de la Novena de la Família, a l’igual que les altres tres novenes a sant Josepmaria podem trobar-la al lloc web oficial de Novena de la Familia a San Josemaría

Per a la realització d’aquesta novena, es van utilitzar textos de diverses obres de sant Josepmaria: Solc, Forja, Amics de Déu, És Crist que passa, Converses i Butlletí Romana. Per a aquests dies hem seleccionat de forma literal de la Novena de la Família unes reflexions per a cada dia, així com unes intencions. Es finalitza amb pregant l’Oració de l’estampa de sant Josepmaria.

Hi sou tots convocats per pregar per les Famílies!

Isabel Hernández Esteban

Pare de la valentia creativa

El Papa Francesc ens presenta a Sant Josep com Pare de la valentia creativa. Anem a reflexionar una mica sobre aquesta expressió original del Sant Pare.

Que Sant Josep sigui considerat com a Pare ho tenim molt assumit i sorgeix del fet de ser escollit per Déu perquè faci de Pare del seu Fill a la terra. Des d’antic els cristians hem acudit a ell com a “pare i senyor nostre”. Ell realment va exercir de pare de Jesús des del moment en que va acollir a casa seva a Maria. Coneixem els diversos passatges de l’Evangeli en què exerceix aquesta paternitat. De la mateixa manera, acudim a ell freqüentment buscant la seva intercessió paternal.

Valentia és una virtut de l’ésser humà que impulsa a executar una acció malgrat la por i temor per les dificultats i riscos a sobrepassar. És una disposició personal d’afrontar de manera prudent però decidida les situacions difícils i els problemes que se’ns presenten a la vida corrent. Es tracta, sobretot, de realitzar en tot moment la voluntat de Déu. I aquesta és l’actitud de Sant Josep davant tot allò que Déu li demana, fins i tot quan no acaba de comprendre-ho o li pogués semblar contradictori enfront de la condició divina de Jesús, com podria ser el fet de no ser hostejat o haver de fugir.

Creativa suposa posar l’enginy personal, no esperar que ens ho donin tot resolt. Sant Josep busca complir la voluntat de Déu que se li manifesta en somnis o en les diverses situacions que es van presentant, però el que no se li diu és com ha de dur-la a terme. És aquí quan entra en joc la seva creativitat com veiem reflectit en el fet de buscar un lloc per al naixement del Fill de Déu i arreglar-lo el millor possible, o quan organitza la fugida a Egipte i se les enginya per viure en aquest país estranger, o quan decideix anar a Natzaret. “Quan ens enfrontem a un problema podem detenir-nos i baixar els braços, o podem enginyar-nos-les d’alguna manera. A vegades les dificultats són precisament les que treuen a la llum recursos en cada un de nosaltres que ni tan sols pensàvem tenir “(Patris corde, 5).

Mn. Xavier Argelich

La celebració de la Confirmació de joves i adults a Montalegre

El diumenge 6 de juny a les 12h va presidir la celebració el Bisbe auxiliar de Barcelona, ​​Mons. Javier Vilanova, el qual ja coneix Montalegre per haver vingut en altres ocasions a impartir sagraments. Al costat d’ell va concelebrar el rector, Mn. Xavier Argelich, sent el mestre de cerimònies Mn. Bombardó.

Complerta la primera part, després del Glòria, les lectures i l’homilia, el bisbe Vilanova va iniciar el ritu de les confirmacions amb la renovació de les veritats de fe, la imposició de mans des del presbiteri. A l’hora de l’oli cada confirmant i el seu padrí o padrina, van pujar al presbiteri per a la imposició de la creu al front per part del bisbe. Un cop acabat el ritu de la Confirmació, va seguir l’ofertori i l’Eucaristia per les seves vies habituals del Missal romà.

El bisbe Vilanova en les seves paraules finals va incidir de nou en la Veritat de creure en que Crist és real i veritablement en l’hòstia consagrada, i que les tradicions són molt boniques com l’ou com balla i els mantells de flors pels carrers, però ens hem de centrar en el veritable: que Jesús és entre nosaltres. Va referir algunes celebracions que en aquell dia se celebraven a Barcelona com la de el santuari de Sant Josep de la Muntanya i l’adoració al Santíssim a la tarda a la Catedral de la ciutat. I per descomptat felicitar als ja confirmats pel gran pas que havien realitzat, i als seus padrins i padrines, per la labor exercida.

La cerimònia va ser solemne, però es va mantenir la sobrietat. La Coral Betlem-Montalegre va acudir de nou a el temple i ens va ajudar a viure els moments àlgids amb plena pietat. Va acabar l’acte amb una gran ovació d’aplaudiments de tots els fidels i el posat vídeo-fotogràfic dels protagonistes.

 

Isabel Hernández Esteban

#GràciesBarcelonaJoSócRaval Junio´21

La Campanya JO DONO MENJAR A RAVAL de l’any passat va ser un èxit i ara es volen superar els resultats anteriors. Per això ha començat amb molta força la campanya per a aquest 2021 i s’anomena #GràciesBarcelonaJoSócRaval Junio´21.

La recollida dels aliments es farà a l’entrada dels edificis dels col·laboradors, un cop col·locats en bosses o caixes de cartró.

Els dies clau són DIVENDRES 18 DE JUNY, DISSABTE 19 DE JUNY I DIUMENGE 20 DE JUNY.

Si vols col·laborar amb aliments o donatius i a més vols saber on aniran a parar  pots obrir el PDF adjunt on hi ha tota la informació.

CAMPAÑA#GRACIESBCN

Moltes gràcies, per endavant, per la teva generositat.

Comunicació Montalegre

 

Darrera sessió de l’activitat del rosari per la pandèmia i 8è Comentari de l’CEE: La família i l’Església

Al matí de l’11 de maig de 2021, la nostra col·laboradora Isabelita Hernández va iniciar l’activitat comentant, com en anteriors ocasions, el sant del dia, data en què l’Església celebra a sant Mayolo de Cluny. Va néixer al voltant de l’any 910 al castell de Valensole, a l’est de la Provença francesa, i va morir a 994 en Souvigny. Va ser el quart abat de Cluny, va reformar monestirs benedictins, i va ser declarat sant molt aviat.

A ell li van encomanar la salut dels malalts tant de la pandèmia com per altres causes, per les famílies, i per les intencions particulars. Van contemplar, sent dimarts els MISTERIS DE DOLOR, recordant algunes paraules de la Passió de Crist del llibret del Magnificat.

“Comencem aquest dia amb el desig d’unir-nos a la passió de Jesucrist pel bé del seu cos, que és l’Església: Us lloem oh Crist, i us beneïm, perquè amb la vostra santa Creu heu redimit al món”.

Per al Primer Misteri: L’oració i agonia de Jesús a l’Hort de Getsemaní A l’hort de les Oliveres vas dir: Pregueu i vetlleu per no caure en la temptació. Senyor, doneu-nos força per ser fidels a l’oració diària.

Per al Segon Misteri: La flagel·lació de Jesús Per les nostres culpes vas ser assotat. Senyor, ensenyeu-nos el valor de la penitència i de la mortificació.

Per al Tercer Misteri: La coronació d’espines de Nostre Senyor Es van burlar de tu clavant-te una corona d’espines. Senyor, fes que aprenguem de tu el camí de la humilitat.

Per al Quart Misteri: Jesús amb la Creu a coll Vas carregar amb una pesada creu camí del calvari. Senyor, ajuda’ns a suportar els defectes del nostre proïsme.

Per al Cinquè Misteri: La crucifixió i mort de Nostre Senyor Els soldats et van despullar de les vestidures i es les van tirar a sorts. Senyor, concedeix-nos el do de la generositat amb els més necessitats.

VUITÈ I ÚLTIM COMENTARI d’aquest curs DEL CATECISME DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA

El tema central va ser la FAMÍLIA I L’ESGLÉSIA, ja que aquest any és un Any especial per créixer en amor familiar, diu el Papa.

Breu introducció

El X Trobada Mundial de les Famílies que s’havia de celebrar l’any passat, com tants altres milers de coses, es va posposar. Posteriorment, es va informar que aquest trobada mundial se celebrarà el dia 26 DE JUNY DE 2022 a Roma, el mateix dia en què l’Església celebra a sant Josepmaria.

El lema de la Trobada és: “Amor familiar: vocació i camí de santedat”, que com va dir el Prelat de l’Opus Dei a la seva carta del dia de sant Josep passat Aquest lema ens recorda molt directament la predicació de sant Josepmaria.

Per aleshores el Papa Francesc ens ha proposat moltes activitats per desenvolupar a les esglésies locals, a les famílies i a les comunitats.

Recordem que l’Any de Sant Josep, es va iniciar el 8 de desembre de 2020 i finalitzarà el 8 de desembre de 2021.

L’Any de la Família el va convocar el Papa el passat 19 de març de 2021 i finalitzarà el 26 de juny de 2022 amb la X Trobada Mundial de les Famílies, en el cinquè aniversari de l’edició d’Amoris Laetitia.

I després de la pregària de l’Àngelus del passat 14 de març el Papa Francesc ha convocat la Primera Jornada dels Avis per al quart diumenge de juliol que aquest any coincideix amb el 25 de juliol.

Amb tots aquests esdeveniments, mereix doncs un Comentari la FAMÍLIA.

Al web de la Trobada Mundial de les Famílies, es pot trobar amb molta facilitat una pestanya dedicada al MAGISTERI DE L’ESGLÉSIA SOBRE LA FAMÍLIA. Allà hi ha moltíssima informació, al voltant de 120 documents importants sobre la família, des dels inicis de l’Església:

Documents de Concilis; documents pontificis, des del papa Lleó XIII fins Francisco; nombrosíssims documents de l’Pontifici Consell per a la família; de la Congregació per a la Doctrina de la Fe; de l’Dicasteri per als Laics; de les Trobades Mundials de les Famílies; les audiències de l’Papa actual; i per descomptat el Catecisme i el Codi de Dret Canònic, etc.

 

Què diu el Compendi de l’Església Catòlica

sobre la Família cristiana?

En el Compendi hi ha moltes referències a la Família, especialment dels punts 456-462.

El punt 456 respon a la pregunta:

Quina és la naturalesa de la família en el pla de Déu?

  1. En el pla de Déu, un home i una dona, units en matrimoni, formen, per si mateixos i amb els seus fills, una família.
  2. Déu ha instituït la família i l’ha dotat de la seva constitució fonamental.
  3. El matrimoni i la família estan ordenats a bé dels esposos i a la procreació i educació dels fills.
  4. Entre els membres d’una mateixa família s’estableixen relacions personals i responsabilitats primàries.
  5. En Crist la família esdevé Església domèstica, perquè és una comunitat de fe, d’esperança i d’amor.

Aquesta és la definició de la família basada en el pla de Déu, però no vol dir que les famílies que no siguin així quedin fora de l’voler del Papa i de l’Església.

El mateix Francisco al declarar el passat 19 de març l’Any de la Família va dir:

Anunciem a les parelles, als matrimonis i les famílies una Paraula que els ajuda a captar el sentit autèntic de la seva unió i del seu amor, signe i imatge de l’amor trinitari i de l’aliança entre Crist i l’Església. És la Paraula sempre nova de l’Evangeli, de la qual pot prendre forma tota doctrina, inclosa la de la família.

Amb anterioritat, el Papa Sant Joan Pau II, en l’exhortació apostòlica Familiaris Consortio de 1981 (just fa 40 anys), en el capítol dedicat a la Pastoral FAMILIAR EN ELS CASOS DIFÍCILS dir, referint-se a famílies amb profundes dificultats:

Aquestes són, per exemple:

les famílies dels emigrants per motius laborals;

les famílies de tots els qui estan obligats a llargues absències, com els militars, els navegants, els viatgers de qualsevol tipus;

les famílies dels presos, dels pròfugs i dels exiliats;

les famílies que a les grans ciutats viuen pràcticament marginades;

les que no tenen casa;

les incompletes o amb un sol dels pares;

les famílies amb fills minusvàlids o drogats;

les famílies de alcoholitzats;

les desarrelades del seu ambient cultural i social o en perill de perdre;

les discriminades per motius polítics o per altres raons;

les famílies ideològicament dividides;

les que no aconsegueixen tenir fàcilment un contacte amb la parròquia;

les que pateixen violència o tractes injustos a causa de la pròpia fe;

les formades per esposos menors d’edat;

la gent gran, obligats no rarament a viure en soledat o sense adients mitjans de subsistència.

Podem dir que l’Església no ha abandonat mai a aquest pilar de la societat que és la família.

 

Acabem amb l’Oració per la fi de la Pandèmia de el Papa Francesc:

“Oh Maria, tu resplendeixes  sempre en el nostre camí com un signe de salvació i esperança. A tu ens encomanem, Salut dels malalts, que al peu de la creu vas ser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la teva fe.

Tu, Salvació del poble romà, saps el què necessitem i estem segurs que el concediràs perquè, com a Canà de Galilea, tornin l’alegria i la festa després d’aquesta prova.

Ajuda’ns, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i fer el que Jesús ens dirà, Ell que va prendre el nostre sofriment sobre si mateix i es va carregar dels nostres dolors per guiar-nos a través de la creu, a l’alegria de la resurrecció . Amén.

Sota la teva empara ens acollim, Santa Mare de Déu, no menyspreïs les nostres súpliques a les necessitats, sinó que deslliureu-nos de perills, Verge gloriosa i beneïda.”

 

Amb aquest Comentari hem acabat el programa per aquest curs. Al juny tenim la Novena a sant Josepmaria que s’iniciarà el 18 de juny i acabarà el dia 26 de juny, festa de sant Josepmaria.

Moltes gràcies a tots.

Isabel Hernández Esteban

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.