Crònica enviada per Daniel Arasa, periodista

El professor Venancio Carrión, llicenciat en Filosofia, màster en bioètica i expert en el camp de fecunditat humana, va pronunciar a Montalegre la conferència del mes de maig del 2024 sota el títol “Els reptes de la bioètica davant la infertilitat”. En la presentació del ponent, el president de la Plataforma per la Família, Daniel Arasa, va explicar que Venancio Carrión i la seva dona, Jordina, feia anys que eren de matrimoni sense que arribessin fills.

Van recórrer a la Naprotecnologia, una tècnica que respecta la dignitat de la persona des del primer moment, i que han tingut dos fills. Des de fa anys es dediquen a ajudar matrimonis amb problemes d’infertilitat o esterilitat. Ja han arribat a centenars de matrimonis.

Carrión va explicar que les darreres estadístiques sobre població ens alerten sobre la manca de naixements per aconseguir el relleu generacional i la primera maternitat de la mitjana de les dones s’aproxima als 40 anys. És a dir, precisament quan biològicament comença a ser menys probable assolir embaràs.

D’altra banda, les tècniques de reproducció, especialment la fecundació in vitro, es presenten com a solució per aconseguir ser pares “en qualsevol moment”. Les tècniques de reproducció se centren a aconseguir el fill desitjat sense arribar a diagnòstics complets. Poques vegades, va dir Carrión, s’informa adequadament del procés, dels efectes de la medicació i que perquè s’assoleixi un embaràs normalment es perden 14 embrions (persones humanes) pel camí. Va emfatitzar que l’embrió és una persona humana.

Davant la infertilitat, la bioètica té el repte d’informar adequadament, d’ajudar a veure la infertilitat com una situació, a prioritzar el camí mèdic que sempre cerca assolir un diagnòstic per restaurar la salut. En aquest sentit, la infertilitat no és una malaltia, és un símptoma.

Va afegir que la preocupació i respecte per les persones es deu també al pacient més petit, a l’embrió, no només a la mare i al pare, i va dir que “el lloc més adequat per rebre la vida humana és l’acte conjugal, aquest entorn de misteri, de sorpresa, de no saber si aquest cop arribarà. Dues persones que s’estimen i es predisposen que es pugui generar vida, però sempre envoltada d’un misteri que els supera. La vida humana arriba per sorpresa en aquest context i sempre ens remet a la llibertat personal. La persona és fi en si mateixa, no és objectiu o finalitat dels altres”. Va precisar que els fills no són dels pares, però arriben pel seu amor i obertura a la vida. Més endavant deixen el pare i la mare i recorren un camí que remet a una transcendència.

El ponent va manifestar que la joventut necessita conèixer que l’edat biològica ideal de la maternitat està més cap als 25 anys de la dona. Molt es pot fer, com a preparació remota, si la dona aprèn a reconèixer els signes i el significat del cicle menstrual. A més. això permetria guanyar en salut molt abans. “La societat ens porta a normalitzar que la menstruació fa mal i la medicina a pal·liar símptomes en lloc d’aprofundir i arribar a la causa del dolor”, va afegir.

Venancio Carrión i la seva dona dediquen la seva activitat en aquest camp a través de l’Associació Naprotec, on s’acompanya els matrimonis infèrtils i les dones amb desarreglaments al cicle per ajudar-los a afrontar aquestes situacions sense fer-se mal i fent un procés mèdic amb l’ajuda de la Medicina Restaurativa de la Fertilitat.

Comunicació Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.