Celebrem la festa de la patrona de l’Església de Santa Maria de Montalegre el dia que l’Església commemora la Visitació de la Mare de Déu, que sempre coincideix amb el dia 31 de maig i amb les confirmacions dels joves i alguns adults que s’han preparat per rebre el sagrament de l’Esperit Sant. El vigent 2024 es tractava de vint-i-quatre confirmants, la majoria eren de Montalegre, Terral i Braval. En aquesta celebració també van fer la primera comunió tres joves.

La cerimònia es va iniciar a les set de tarda, prèviament el rector havia rebut el Cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, el qual anava acompanyat del seu secretari Mn. Marc Labori. Es van aturar a la Capella del Santíssim, i a continuació van passar a la sagristia. Allí el Cardenal va saludar diversos col·laboradors de Montalegre, molt especialment el Sr. Pep Masabeu del qual s’han publicat en mitjans digitals de les darreres setmanes diverses entrevistes sobre els bons mètodes d’estudi, treball i inserció social que es desenvolupen a Braval des de fa més de 25 anys, amb boníssims resultats als seus projectes. Mn. Bombardó, com a mestre de cerimònies, abans dels ritus inicials, va animar els confirmants que es preparessin per rebre l’Esperit Sant.

La litúrgia de la Paraula i l’homilia del Cardenal

Les lectures del dia es referien a la Verge Santíssima, i les va llegir una de les catequistes. La primera lectura de Sofonies 3,14-18: Alegra’t, filla de Sion. El salm d’Isaïes 12: Què gran és enmig teu el Sant d’Israel. I el sant Evangeli de sant Lluc 1,39-56: En aquells dies, es va aixecar Maria i se’n va anar amb promptitud a la regió muntanyosa, a una ciutat de Judà; va entrar a casa de Zacaries i va saludar Isabel.

Va prendre la paraula el mestre de cerimònies i va explicar la preparació que havien rebut els confirmants per a aquest acte, per mitjà de les catequesis, l’estudi i la freqüència dels sagraments, així com fent obres de misericòrdia, per la qual cosa han rebut la formació adequada. Va dir el nom de cadascun d’ells i acudint a la crida es van posar en peus.

Tot seguit, el Cardenal Omella va pronunciar una homilia molt bonica dedicada a la Verge Santíssima i a la santedat dels confirmants. En primer lloc, els va donar l’enhorabona per la decisió que havien pres. Es va referir que la Verge Santíssima va visitar la seva cosina Elisabeth i ara a nosaltres ens visita també en aquesta església. Va recordar les aparicions de la Verge a Fàtima en les què va anar a visitar uns joves nens Francisco, Jacinta i Lucía. A ells els va demanar sacrificis i que resessin el sant rosari. L’Església té per Mare Maria i la Humanitat ha guanyat una Mare. També se li va aparèixer a Diego a Guadalupe de Mèxic i al llenç que ell portava es va quedar per sempre gravada la imatge de la Verge i als ulls hi ha ell, Diego, i moltíssima gent, que som nosaltres.

Maria no s’oblida de nosaltres. No deixeu de resar, fer pregària i sacrificis i pregar per la pau, especialment el sant rosari. I en la contrarietat i temptació, el parenostre i l’avemaria, Déu no agafa ningú a traïció. També es va referir a la primera manifestació de la divinitat de Jesús que va ser precedida de la intervenció de Maria, a les Noces de Canà, dient als que servien Feu el que ell us digui.

Siguem apòstols fent el bé, anant a missa i dient qui és Jesucrist. Va recordar el beat Carlos Acutis, un jove que va morir per una malaltia greu als 15 anys, era un home normal, feia esport, anava en patinet i es divertia com vosaltres, i en xarxes socials parlava de Jesucrist, la Verge, un apòstol que properament serà declarat sant. Demanem la força de l’Esperit Sant i que la Mare de Déu ens ajudi a ser sants.

Les Confirmacions

Abans de rebre els confirmants el Sagrament de la Confirmació, se’ns va convidar a renovar les promeses del Baptisme. Tot seguit, es va invocar l’Esperit Sant: Senyor envia el teu esperit i la teva força perquè siguin sants. I després d’explicacions del mestre de cerimònies: Ser crismat amb la creu i els olis és ferment de santedat.

Cadascun dels confirmants, acompanyats dels seus padrins van anar apropant-se al presbiteri perquè el Cardenal Omella li imposés l’oli consagrat a la Missa Crismal que se celebra a la Setmana Santa, de cada any, alhora que el Cardenal Omella deia: Rep per aquest senyal el do de l’Esperit Sant, la pau sigui amb tu.

Les pregàries elevades a Déu Nostre Pare, van ser llegides pels ja confirmats. Un cop acabada la Litúrgia de la Paraula i les Confirmacions, s’inicià la Litúrgia de l’Eucaristia.

Petits detalls

Va ser una celebració molt joiosa i feliç per als protagonistes, però també per a tots els que hi érem, doncs participàvem d’una cosa irrepetible ja que el Sagrament de la Confirmació es rep només una vegada a la vida, i és l’ocasió propícia perquè també demanem la intervenció de l’Esperit Sant per a cadascun de nosaltres.

Hem d’agrair al Cor de Betlem de veus femenines i a l’organista Pere Mateu Xiberta la seva participació continuada a tota la celebració aglutinant amb les seves veus l’ambient de pregària i assossec.

Benaurada ets Verge Maria, que vas creure, perquè es complirà el que et va ser dit de part del Senyor

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.