Mes de maig, mes de Maria. Continuant amb les nostres reflexions mensuals sobre l’Eucaristia, recordarem unes paraules de Sant Joan Pau II recollides a la seva Carta apostòlica Rosarium Virginis Mariae, amb la qual ampliava el Sant Rosari amb els misteris de llum i ens feia contemplar-hi la Institució de la Eucaristia. D’aquesta manera “en descobrir en tota la seva riquesa la relació íntima que uneix Església i Eucaristia, no podem oblidar Maria, Mare i model de l’Església. Efectivament, Maria ens pot guiar cap a aquest Santíssim Sagrament perquè té una relació profunda amb ell”.

“A primer cop d’ull, l’evangeli no parla d’aquest tema. Al relat de la institució, la tarda del Dijous Sant, no s’esmenta Maria. Se sap, però, que estava juntament amb els apòstols, concordes en la pregària (cf. Ac 1, 14), a la primera comunitat reunida després de l’Ascensió tot esperant la Pentecosta. Aquesta presència seva no va poder faltar certament a les celebracions eucarístiques dels fidels de la primera generació cristiana, assidus en la fracció del pa (Ac 2, 42).”

“Però, més enllà de la seva participació al banquet eucarístic, la relació de Maria amb l’Eucaristia es pot delinear indirectament a partir de la seva actitud interior. Maria és dona eucarística amb tota la vida. L’Església, prenent Maria com a model, l’ha d’imitar també en la relació amb aquest santíssim misteri”. Descobrirem, en contemplar l’actitud de Maria durant tota la seva vida, la seva constant adoració, gratitud, petició a favor de les necessitats dels altres i la seva unió a la creu al misteri redemptor.

“Maria és present amb l’Església, i com a Mare de l’Església, en totes les nostres celebracions eucarístiques. Així com Església i Eucaristia són un binomi inseparable, es pot dir el mateix del binomi Maria i Eucaristia”. Procurem descobrir la presència de Maria en participar a la Santa Missa.

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.