Ens apropem a la Setmana Santa. Estem recorrent el camí quaresmal que ens prepara per viure el moment més sublim de la nostra fe. Tal com ens recorda l’apòstol Joan, Jesús “havent estimat els seus, els va estimar fins a l’extrem”.

El misteri de l’amor de Déu per nosaltres culmina amb la Passió, la mort i la Resurrecció de nostre Senyor. És aquí on es manifesta aquest amor extrem, en donar la vida en rescat pels nostres pecats. Jesucrist “desitja ardentment” carregar amb totes les nostres ofenses per obtenir-nos el perdó de Déu i fer-nos Fills de Déu, cridats a la vida eterna. Només podem agrair-li-ho.

Aquest acte sublim del seu amor, morint a la Creu, l’ anticipa sacramentalment dijous sant a la tarda, instituint l’Eucaristia. Durant la celebració del Sant Sopar el Senyor ens lliura el memorial de la seva mort i resurrecció i ho fa lliurant-se a nosaltres com a aliment de Vida eterna. Porta a compliment el seu discurs eucarístic: “Qui menja la meva Carn i beu la meva Sang té vida eterna i Jo ho ressuscitaré el darrer dia”. Ben clar i precís. Per això, la nit anterior a la seva mort, va prendre pa, el va beneir i el va donar als seus deixebles dient: “Preneu i mengeu-ne tots, perquè això és el meu Cos entregat per vosaltres” i el mateix prenent el calze: “Aquesta és la meva Sang vessada per vosaltres”. Per després perpetuar aquest moment al llarg dels segles encomanant-ho als apòstols i als seus successors: “feu això en memòria meva”.

Davant d’un regal tan grandiós de Déu als homes, només podem caure de genolls davant el Santíssim Sagrament del Cos i la Sang de Crist. L’adorem, el lloem i el respectem profundament. Per això, procurarem participar d´aquest gran misteri amb tota la netedat de l´ànima i del cos possible, amb reverència i veneració i amb un profund agraïment. Estimem i cuidem les nostres comunions com a manifestació evident de la nostra fe en el Cos i la Sang de Crist.

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.