Josep María Simón, president emèrit de la Federació Internacional d’Associacions Mèdiques Catòliques, va manifestar que “la principal funció de cadascú és cuidar la família. Si un vol canviar el món ha de cuidar la família”. Va fer aquesta manifestació a la conferència que va pronunciar a la sala d’actes de Montalegre sobre el tema “Com podem influir positivament els catòlics a l’esfera internacional”.

Simón va afirmar que “aquest missatge de cuidar la família és el més important que vull transmetre. La majoria dels dictadors, a banda d’alguns que van poder tenir una base de problemes genètics, van ser nens infeliços”. Per això va animar a donar exemple prioritzant l’atenció a la família sobre altres activitats, encara que siguin interessants i positives, proposant dedicar temps als nens, als avis, als malalts.

Simón, que és oftalmòleg, autor del llibre “Ulls per sempre” i coautor d’un tractat de Neuroftalmologia, així com de diversos articles a revistes de la seva especialitat, va ser president de la Federació de Metges Cristians de Catalunya, membre del Consell Pontifici d’Afers Sanitaris i president de la Federació Internacional de Metges Catòlics. Va ser presentat pel president de la Plataforma per la Família, Daniel Arasa. Aquest va recordar la importància que els cristians estiguin presents a la vida pública en tots els àmbits per millorar la societat, però especialment en aquells assumptes que toquen de manera directa la dignitat de la persona, com el dret a la vida, la família, el dret dels pares a decidir l’educació dels seus fills, la llibertat religiosa i altres.

“Per participar a les organitzacions internacionals cal tenir el cap ben moblat i buscar la veritat. Hi ha veritats absolutes”, va dir Simón, recordant que diverses vegades persones hostils a les seves idees els han impedit intervenir en fòrums internacionals. En un altre moment de la seva conferència va assenyalar que “el mal existeix, i en alguns casos no és mal humà”, citant l’islamisme radical, la maçoneria, el comunisme, el modernisme, el consumisme.

Josep Maria Simón es va centrar de manera especial en assumptes referents al camp mèdic, com ara l’avortament, l’eutanàsia i la mentalitat anticonceptiva, va recordar que algunes píndoles anticonceptives són abortives i antiimplantatòries i tenen efectes secundaris importants, i va destacar el valor dels mètodes naturals per espaiar la natalitat. Sobre la píndola anticonceptiva va explicar que està contribuint a disminuir la fertilitat masculina. En referència al testament vital va assenyalar que és una arma de doble tall i va animar que siguin els familiars o amics del malalt terminal els qui, en cas de persones que estan en la seva última etapa, comuniquin als metges que aquell malalt no desitja que se li apliqui l’eutanàsia.

Va animar els assistents a sumar-se a organitzacions que treballen en la promoció de valors positius. En relació amb les entitats que actuen a nivell internacional va reconèixer que no sempre és possible per a tothom participar-hi, atès que en molts casos es requereix coneixement d’idiomes, disposar d’uns mitjans i temps que no és a l’abast de tothom, etc., però va exemplaritzar la possible actuació dient que “potser no podem fer res per a la pau entre Rússia i Ucraïna, a part de resar, però potser sí que podem ajudar que hi hagi amistat entre dues persones que han estat enfrontades”.

Text i foto, Daniel Arasa

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.