La frase de sant Josepmaria Escrivà CERCAR CRIST, TROBAR CRIST, ESTIMAR A CRIST ens anima en aquesta Setmana Santa 2024 a ficar-nos com un personatge més en la Passió de Nostre Senyor Jesucrist per culminar amb la Pasqua de Resurrecció.

La celebració del Diumenge de Rams és especial i única, no n’hi ha cap altra d’igual en la litúrgia de l’Església. Veiem com Jesús entra a Jerusalem, la gent l’aclamen, posen els seus vestits a terra perquè el seu pollí no passi per sobre de fang o altres coses, escombraries o excrements dels animals, sinó que entri a la ciutat santa com un rei, aclamat amb crits de joia.

El poble coneixia els seus miracles i havien sentit les Paraules de Vida. Tot i això, Jesús ja sabia que en pocs dies seria clavat a la Creu segons ho havien anunciat els profetes. Al cap de tres dies ressuscitarà tal com Ell mateix havia predit. El celebrant llegeix textos, salms, l’Evangeli i després, els fidels també aclamem amb cants, movem els palmells, palmons, els rams de llorer i herbes aromàtiques i el celebrant els beneeix, també ens beneeix a nosaltres amb molta alegria i aigua beneïda.

Segueix una processó amb més cants i els fidels entrem ja al temple i continua la santa missa amb més lectures i salms cantats. Tot seguit, es proclama l’Evangeli que és tota la Passió de Nostre Senyor Jesucrist que acaba amb la Resurrecció. Amb tota mena de detalls, els evangelistes relaten els fets ignominiosos de la Creu. Aquest any 2024, que és l’Any Litúrgic B, es llegeix la Passió segons sant Marc.

Al llarg de la Setmana Santa s’aprofundeix en el lliurament de Jesús en fer la voluntat de Déu fins a l’extrem, ja que, sent Déu, es deixa crucificar per aquest poble de cor dur, sord i oblidadís que ja no recorda els grans béns que Jesús ha fet per ells.

Però més que mai, recordem que la Creu de Crist no és un fracàs: La Creu és la culminació de la seva divinitat i amb la Resurrecció demostra la Glòria.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.