Cada tercer diumenge de l’any s’ofereix una missa en lluor de la Mare de Déu de la Puerta, patrona del Nord del Perú, la imatge de la qual també es venera a l’Església de Santa Maria de Montalegre des de fa molts anys. Aquesta imatge està situada al fons de la nau central, al costat d’uns confessionaris i dins una fornícula gran de fusta i vidre, que sol estar envoltada de flors tant dins com fora. Aquest comentari el referim pel fet que en el cap de setmana dels dies 16 i 17 de desembre de 2023, els membres de la Germandat van organitzar una gran festa celebrant el gran dia de la Verge de la Puerta.

Dissabte, durant gairebé tot el dia a la placeta de davant mateix de l’església es van congregar moltes famílies devotes d’aquesta Verge. Van instal·lar una tarima per a músics i cantants; també van vendre aliments que allà mateix cuinaven i que són típics de la cuina peruana, begudes, jocs per a nens i una petita carpa on van col·locar la Verge vestida de vermell, adornada amb flors, llums, banderes i globus. Cap al vespre, van llançar coets i petards. A última hora de la tarda, van convidar el senyor rector de Montalegre, el qual va pronunciar unes paraules en honor de la Verge, llegint diverses oracions d’agraïment, per l’amor i la bondat que la Verge de la Puerta vessa sobre els seus fidels. Finalment, els organitzadors van recollir tot el muntatge i van tornar la Verge al seu lloc.

L’endemà, diumenge, després de la missa de 12 hores, en què es va exalçar la Mare de Déu i se li va demanar que vessés totes les seves benediccions, va sortir en volades la imatge i es va fer una processó pels carrers més propers al temple , acompanyant-la molta gent.

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.