Durant les festes de Nadal hem cantat sovint l’Adeste fideles mentre ens apropàvem a adorar el Nen Jesús. Es tracta d’una nadala composta al segle XVIII i que sol cantar-se en llatí, per això és molt coneguda a tots els llocs on se celebra el Nadal.

Ens convida a unir-nos als que acudeixen a Betlem —pastors, àngels, mags— per adorar Jesús nounat: venite, venite… Anem-hi, que Ell ja ha nascut. Adorem-lo!

És Déu a qui adorem, el Fill de Déu fet home per amor a nosaltres. Com que necessitem signes, el sacerdot ens presenta una imatge del Nen Jesús perquè ens apropem a tributar tot l’honor que es mereix Aquell que ens ve a salvar. L’adoració, per tant, és interior, de tot el nostre ésser, i ho manifestem amb el cant de l’Adeste fideles o un altre apropiat i amb el petó a la imatge del Nen.

D’aquí que l’important sigui voler donar glòria a Déu, honrar-lo amb el nostre cor i amb el nostre enteniment, en un acte meravellós de fe. T’adorem oh Déu, perquè et reconeixem com a únic i veritable Déu: Pare, Fill i Esperit Sant.

Entenem aleshores que l’acte d’adoració més gran és la Santa Missa. La participació a la celebració eucarística ens porta a l’adoració interior i a expressar-la mitjançant el culte. Per això, el primer fi de la Missa és precisament l’adoració (fi latrèutic), és a dir, lloar i honorar Déu Pare, pel Fill, a l’Esperit Sant.

Comencem un nou any plens d’esperances, però també amb grans incerteses. Apropem-nos confiats a Déu, amb aquesta actitud d’adoració i lloança, apropem-nos i visquem intensament la Santa Missa, disposats a tributar tot l’honor i la glòria al Déu que s’ha fet home per la nostra salvació. Si aconseguim que tota la nostra vida i les nostres activitats estiguin centrades a l’Eucaristia viurem plens d’esperança i alegria, ja que estarem adorant l’Únic que mereix ser adorat, a l’Únic que ens pot donar la felicitat eterna. Feliç Any Nou!

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.