El dissabte 22 d’octubre del 2022 vam fer la visita guiada i gratuïta al Temple Expiatori de la Sagrada Família, per gentilesa del seu Patronat que convida a les parròquies de Barcelona perquè els seus fidels puguin acudir a contemplar l’Evangeli convertit en pedra.

L’Església de Santa Maria de Montalegre corresponent a la invitació i d’acord amb les indicacions rebudes, va reunir un grup complet de 60 persones, entre les quals hi havia diverses famílies nombroses.

Iniciem la jornada de la visita una hora abans de la visita guiada. El rector de Montalegre va presidir la santa missa a la Cripta de la Sagrada Família, on reposen les restes mortals del Servent de Déu Antoni Gaudí, del qual es va obrir el procés de beatificació l’any 2000. Va concelebrar amb un sacerdot de New York, d’origen xinès, que havia acudit amb els seus fidels a fer una visita al Temple.

La Cripta és autènticament de Gaudí doncs abans de treballar la pedra havia treballat amb el seu pare el ferro forjat. El Sagrari, els confessionaris, els bancs, i tot al nostre abast.

A continuació, ens dirigim a la façana del Naixement i l’organització ens va dividir en dos grups, cadascun amb la guia, els auriculars i el receptor, cosa que va facilitar l’escolta de les informacions que el guia ens anava facilitant, que en tots dos casos van ser esplèndids. Cada guia va estar amb el grup una hora, i, després, qui va voler, va passar a veure un audiovisual, la sagristia, un museu, la botiga, etc.

La visita va ser joiosa doncs, després de la santa missa, escoltar com cada pedra es convertia en escultura, en fruita, animal, arbre, flors i altres objectes naturals, i tot ens parlava de Déu, la Verge Santíssima, Jesucrist, els àngels i els sants va resultar una joia per a l’ànima de cadascun de nosaltres. Per això diuen del temple de la Sagrada Família que és una gran catequesi.

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.