Des de la col·locació de la primera bastida a l´Església de Santa Maria de Montalegre, fa un any i mig aproximadament, hem informat de la rehabilitació d´aquest temple, patrimoni històric de la Ciutat de Barcelona. Ara podem dir que s’ha culminat el projecte, el qual ha estat complex de desenvolupar tenint en compte l’antiguitat de Montalegre i que es tracte d’un temple protegit per les normatives legals en la matèria. Tot i això, en algun cas alguns elements estaven inservibles o trencats, com, per exemple, el cas de les campanes i el rellotge de l’espadanya que s’erigeix ​​de cara al Patio Puig.

Així que amb tota solemnitat i lloant Déu, es va celebrar a Montalegre la Missa d’Acció de Gràcies pel bon fi de les obres de rehabilitació, un colofó ​​que ja ha passat a formar part de la història del temple i també de l’Opus Dei de Catalunya.

La santa missa

El dia 15 d’octubre del 2022, a les 12h, la nau central s’havia omplert de col·laboradors, benefactors, fidels habituals i representants de moltes entitats que han participat tots ells amb les seves oracions i donatius per a la bona fi del projecte.

Presidí la celebració el vicari de l’Opus Dei de Catalunya, Mn. Ignasi Font, el qual va concelebrar amb: Mn. Xavier Argelich, el rector; Mn. Francesc Perarnau, anterior rector; Mn. Rubén Mestres; Mn. Jaume Casals, vicari de la Parròquia del Carme, ubicada també al Raval de Barcelona. A l’Entrada Mn. Font va recalcar que la santa missa sempre és una acció de gràcies, però que en aquesta ocasió tan especial l’agraïment a Déu és doble.

A la seva homilia, el vicari de l’Opus Dei, entre altres coses, va fer un repàs significatiu de la història de Montalegre que es remunta a l’any 1362, any en què es van estrenar els primers edificis, per tant, és un lloc de culte des de fa segles. El 1967 la diòcesi de Barcelona va donar a l’Opus Dei l’Església de Santa Maria de Montalegre, sempre que hi hagués culte, el qual es va iniciar el 29 de juny de 1967. Aquest mateix any es va rehabilitar la Capella del Santíssim. Va recordar Mn. Font que properament el dia 28 de novembre se celebraran els 50 anys de la visita de sant Josepmaria, Fundador de l’Opus Dei, a aquest temple, al qual va citar amb afecte filial, ja que va dir que Sant Josepmaria està present sempre on hi ha fidels i cooperadors de l’Opus Dei.

El vicari va aprofitar l’ocasió per agrair la feina als obrers, als familiars, artistes, als comitès de treball, i als que han col·laborat amb els seus donatius, entre d’altres agraïments.

 

Altres detalls de la cerimònia

Abans d’acabar la cerimònia, Mn. Argelich va prendre la paraula per agrair primer a Déu, a la Mare de Déu, Mare Nostra i a Sant Josep que s’hagués arribat a aquest bon fi; a Sant Josepmaria i al Servent de Déu José María Hernández Garnica, el sepulcre del qual és a la capella del Santíssim de Montalegre. També a Sant Nicolau de Bari, benefactor de l’Obra, ja que uns feligresos van ser de pelegrinatge a Bari (Itàlia) i a la basílica on reposen les seves restes mortals, van dipositar a la bústia de peticions del sant el fulletó preliminar de les obres de rehabilitació per a que es poguessin obtenir els ajuts i donatius necessaris. També va agrair al rector emèrit, Mn. Francesc Perarnau, l’avantprojecte de les obres; els arquitectes, diverses empreses i entitats públiques i privades, artistes i persones molt concretes (donant els seus noms) que han treballat perquè el culte no parés cap dia malgrat les bastides, el soroll, la pols i els constants canvis en el treball diari. Igualment, va agrair a tots els fidels habituals que han seguit acudint al temple aguantant les molèsties. I a tots els presents, ens va demanar que donéssim gràcies a Déu per haver pogut col·laborar en aquesta magnífica obra.

Va dirigir els cants de la missa la soprano Rosa Parellada al costat del Cor Belén. Cal destacar la bellesa musical i literària dels GOIGS ​​en lluor a la Mare de Déu de Santa Maria de Montalegre que van cantar a la part final de la cerimònia.

A continuació, al Pati Manning es va oferir un refrigeri molt benvingut. En aquest temps, vam poder saludar els representants de diverses entitats Braval, Raval Solidari, UIC (Universitat Internacional de Catalunya), entre d’altres, i el mateix vicari. Als pares i familiars del rector de Montalegre i de Mn. Perarnau, i els sacerdots de Montalegre, que es van mantenir a la cerimònia als confessionaris impartint el sagrament de la reconciliació.

També cal donar les gràcies a tots els voluntaris i personal de Montalegre per organitzar, sense faltar detall, aquesta celebració.

 

Isabel Hernández Esteban

 

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.