Al llarg del cap de setmana, 9 i 10 d’octubre de 2021, es va celebrar l’obertura a la Ciutat del Vaticà de la XVI Assemblea General del Sínode dels Bisbes amb el lema: «Per una Església sinodal: Comunió, participació i missió». El diumenge següent, 17 d’octubre, es va celebrar l’obertura en cada una de les Esglésies particulars, iniciant-se la fase preparatòria diocesana.

A la nostra Arxidiòcesi, tal com va comunicar-nos el nostre cardenal-arquebisbe el passat 27 de setembre, l’Eucaristia d’obertura va ser a la catedral el diumenge 17 d’octubre de 2021 a la Catedral, a les 19.15h. També va expressar el desig que totes les parròquies i comunitats es poguessin sumar a aquesta iniciativa. En aquest sentit, el diumenge 17 d’octubre de 2021, l’Església de Santa María de Montalegre es va fer ressò de l’inici de la fase diocesana del Sínode, unint-se al Sant Pare Francesc, utilitzant el SUBSIDI PER A LES CELEBRACIONS DE L’EUCARISTIA DEL XXIX DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI que la pròpia Arxidiòcesi havia facilitat

Podem recordar ara aquest textos de la santa missa, portar-los a l’oració i resar pel Sínode de Bisbes:

A l’entrada, la monició inicial va ser:

“Germans: en aquest diumenge vint-i-novè del temps ordinari, l’Església ens anima a seguir Jesús recorrent el mateix camí que va fer ell: en l’amor, la humilitat i l’obediència a Déu.  D’aquí a dos anys, l’octubre de 2023, se celebrarà el Sínode dels Bisbes, que és una reunió d’una representació dels bisbes del món sencer, on es reflexionarà sobre la importància que tota l’Església camini unida ‒això és el que significa la paraula “sínode”‒ des de les claus de la comunió, la participació i la missió. En aquest diumenge s’obre a les diòcesis de tot el món, i també a la nostra, la fase preparatòria diocesana d’aquest Sínode dels Bisbes. Per això volem unir-nos espiritualment al nostre bisbe i a totes les diòcesis del món, i demanar pels fruits d’aquest temps de gràcia que s’obre per a tota l’Església”.

Les lectures de la missa són invariables i per tant es van llegir les corresponents al XXIX del Tems Ordinari, així com la plegaria eucarística que es troba al Missal Romà.

La pregària dels fidels va ser específica per a l’obertura sinodal:

“Presentem confiadament la nostra pregària a Déu, el nostre Pare, que amb amor regeix els camins de la seva Església.

Perquè Déu doni la seva gràcia, il·lumini amb el seu Esperit i revesteixi amb la seva força el Sant Pare el Papa Francesc. I il·lumini els pastors i els fidels en aquesta fase diocesana del Sínode dels Bisbes que avui comença. Preguem.

Perquè amb saviesa i prudència l’Església sàpiga actualitzar el missatge de Crist segons les necessitats del nostre temps. Preguem.

Perquè els pobles i nacions de la terra progressin en la solidaritat, la pau i en tota classe de béns materials i espirituals. Preguem.

Perquè els pobres i els humils trobin en l’Església i en cada cristià una mà estesa al seu patiment. Preguem.

Perquè nosaltres i tots els fills de l’Església, participant en la mesura de les nostres possibilitats en la preparació del proper Sínode, creixem en la comunió i en la caritat, caminant junts amb els ulls fixos en Crist. Preguem.

Beneïu, Déu i Pare nostre, el vostre servent el papa Francesc, els bisbes, preveres i diaques, els religiosos i tots els fidels, i concediu-los caminar junts en la comunió mútua, la participació de tots i l’ardor de la missió. Per Jesucrist, Senyor nostre.”

 PREGÀRIA A L’ESPERIT SANT

Abans de concloure la celebració es va resar la pregària a l’Esperit Sant que s’utilitzarà durant el procés sinodal.

“Som aquí, Esperit Sant, reunits en el vostre nom. Vós que sou el nostre veritable conseller: veniu a nosaltres, doneu-nos suport, entreu als nostres cors. Ensenyeu-nos el camí, mostreu-nos com assolir la meta. Impediu que perdem el rumb com a persones dèbils i pecadores. No permeteu que la ignorància ens porti per falsos camins. Concediu-nos el do del discerniment, perquè no deixem que les nostres accions es guiïn per prejudicis i falses consideracions. Conduïu-nos a la unitat en Vós, perquè no ens desviem del camí de la veritat i la justícia, sinó que en el nostre pelegrinatge terrenal ens esforcem per assolir la vida eterna. Us ho demanem a Vós, que obreu en tot temps i lloc, en comunió amb el Pare i el Fill pels segles dels segles. Amén.”

Comunicació Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.