A dos quarts de nou del matí del dia de la Festivitat de Tots Sants, l’1 de novembre de 2021, ha traspassat el prevere Mn. Ferran Blasi i Birbe. A prop del sagrari, a la Capella de casa seva a Barcelona, fent pregària abans de celebrar la santa missa, Mn. Blasi va patir una parada cardio respiratòria i va morir. D’aquesta manera ens assabentem de l’òbit de Mn. Blasi.

A la tarda es va obrir la vetlla, i el matí del 2 de novembre del 2021, dia en què l’Església el dedica als fidels difunts, es va celebrar la missa de les exèquies, la qual va tenir lloc a l’Església parroquial de Sant Gregori Taumaturg de Barcelona. Va ser presidida pel vicari de la delegació de l’Opus Dei a Catalunya , concelebrada per 23 capellans. Entre ells hi havia sacerdots diocesans adscrits a parròquies de la Ciutat, i sacerdots numeraris i agregats de l’Opus Dei. He de destacar que van participar sacerdots que havien exercit la seva tasca a l’Església de Santa Maria de Montalegre, així com el rector i un altre sacerdot que ho fan actualment.

La semblança biogràfica de Mn. Blasi que va fer el vicari a la seva homilia ens va fer recordar vivament els detalls més entranyables del seu caràcter i temperament, ja que tots els que el coneixíem ho havíem vist amb “Aquella cartera plena de papers anant a tot arreu per donar llum als altres. Duia a la pràctica allò en què insistia sant Josepmaria “Més que donar es tracta de comprendre”. Era un home lleial, fidel i de paraula, i d’amabilitat exquisida. Mai se’l va sentir dir res negatiu de ningú, sempre tenia paraules per disculpar els altres. No va deixar mai per fer els seus actes de pietat, malgrat les malalties, ni curtes eren les seves homilies. Preguem per ell i experimentem l’alegria de la Comunió dels sants, ja que ells actuen al Cel amb més eficàcia que quan eren aquí. Va recordar també que Mn. Blasi havia escrit molts llibres, traduccions, forjat al món del dret i al del periodisme, defensant moltes causes fins i tot algunes perdudes.

En acabar la santa missa, cantem el Virolai. A continuació, el vicari va resar un respons davant del fèretre de Mn. Blasi escampant aigua beneïda i beneint també amb encens. Immediatament després es va iniciar la processó fins a l’exterior del temple.

Petits detalls

Diverses corones de flors blanques van adornar el presbiteri. Cinc veus masculines i l’organista van acompanyar els cants del ritu de la missa. El temple que és circular era ple de familiars i amics de Mn. Blasi. Durant la celebració, el fèretre estava cobert amb la casulla i l’estola de color morat i el llibre leccionari. El prelat de l’Opus Dei, Mns. Fernando Ocáriz, poques hores després de l’òbit va enviar a casa seva una nota de condol, recordant també l’àmplia col·laboració de Mn. Blasi a l’Església de Santa Maria de Montalegre. El recordatori té la imatge de la Mare de Déu de Montalegre.

Per a més informació:

Información biográfica de Mn. Blasi

Isabel Hernández Esteban

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.