Mitja hora abans de l’inici de la celebració

El Cardenal arquebisbe emèrit de l’arxidiòcesi de Barcelona, ​​Lluís Martínez Sistach, va ser rebut en arribar a l’Església de Santa Maria de Montalegre per membres de la Comissió de l’impuls a la devoció privada de José María Hernández Garnica i el rector de l’Església, el que li va explicar l’estat actual de les macro obres de rehabilitació exteriors i interiors del temple. Al mateix temps que el Cardenal disposava les lectures i els cants de la missa, va tenir una xerrada entranyable amb els membres de la Comissió que es van reunir amb ell a la sagristia. Ens va explicar, a tall de detall personal, que la creu que porta sempre és metàl·lica, sense cap valor material però sí sentimental ja que conté al centre una pedra de riu, d’un lloc ple de records de la seva infància.

 La santa missa i respons

Arribat el moment, i tot disposat, cadascú va ocupar el seu lloc. Es va iniciar la santa missa del X Aniversari del trasllat de les restes mortals del Servent de Déu, José María Hernández Garnica, prevere, a la tarda del dia 11 de novembre de 2021. La missa va ser presidida pel Cardenal i concelebrada al costat del vicari de la delegació de l´Opus Dei de Catalunya i el rector de Montalegre.

L’homilia del Cardenal va tenir el seu centre en Jesucrist i en la santedat, especialment la crida a la santedat dels laics. Entre altres coses va dir:

“Ens hem reunit amb la intenció que arribi a bon terme la beatificació de José María Hernández Garnica… Va viure l’Evangeli, vivia l’Eucaristia. Si som cristians, hem d’imitar Jesucrist, vivint una vida de generositat fins a les nostres màximes possibilitats, i davant les nostres debilitats Déu ens perdona sempre. La santedat és una vocació de tot cristià, no sols per als sacerdots i religiosos sinó també per als laics. La crida a la santedat ja s’incloïa en els textos del Concili Vaticà II, significa ser presents al món i portar la salvació de Jesucrist. També ho va fer José María Hernández Garnica seguint els ensenyaments de Sant Josepmaria Escrivá. El peculiar dels laics cristians és ser presents al món, ja que per evangelitzar no es tracta de tancar-nos en una església sinó de sortir al món per evangelitzar-lo. Necessitem la intercessió de José María Hernández Garnica, invoquem-lo.”

Les pregàries dels fidels van ser elaborades i resades per membres de la Comissió.

Abans d’acomiadar la missa i resar el respons, el rector va dirigir unes paraules al Cardenal i a l’assemblea de fidels. Va agrair a l’arquebisbe emèrit haver realitzat els passos inicials de l’esdeveniment demanant a Roma permís per a l’exhumació de les restes mortals de José María Hernández Garnica que estaven ubicades al Cementiri de Montjuïc de Barcelona, ​​per passar després a aquest sepulcre de Montalegre. De llavors ençà la devoció privada ha crescut i actualment a la Causa dels Santos consten innombrables favors i testimonis. Donant la gràcies al Cardenal i a tots els presents va manifestar el desig de convidar Lluís Martínez Sistach la propera vegada per a la beatificació de José María Hernández Garnica.

 

 

El respons es va resar des del presbiteri de Montalegre ja que el trasllat de tots els fidels a la Capella del Santíssim no era el més oportú tenint en compte la fortificació de bastides.

Onze onze de dos mil onze

El 10 de novembre del 2011 vam ser testimonis oculars de l’exhumació de les restes mortals de José María Hernández Garnica, al cementiri de Montjuïc, els quals van ser traslladats a Montalegre per a la seva anàlisi i recompte de tots els seus elements. Allí van ser custodiats fins l’endemà, l’11 de novembre, data en què el Cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Lluís Martínez Sistach, va realitzar la inhumació perpètua al sepulcre de la Capella del Santíssim de Montalegre, en presència dels càrrecs de l’arquebisbat amb autoritat per a l’exhumació i la inhumació del Servent de Déu. A aquesta celebració van acudir familiars de José María Hernández Garnica, el postulador de la Causa dels Sants Mn. José Carlos Martín de la Hoz i amics i testimonis de la seva santedat, així com nombrosos fidels.

Llegir la notícia que vam publicar en aquesta web al novembre de 2011: Inhumación perpetua de José María Hernández Garnica

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.