El dia 2 d’octubre és una data important en la història de l’Opus Dei, ja que a l’any 1928 Déu va fer veure a sant Josepmaria Escrivà el camí de santedat enmig del món. Aquells indicis que sentia sant Josepmaria, en aquesta data es van desvetllar de manera nítida, lliurant la seva vida al Senyor i a l’Església per a desenvolupar aquesta obra de Déu, l’Opus Dei.

Per això, l’Obra celebra arreu del món on s’ha expandit misses d’Acció de Gràcies. Per aquest motiu, la missa de 12h del 2 d’octubre de 2021, a l’Església de Santa Maria de Montalegre, va ser d’acció de gràcies, recordant aquells moments viscuts pel Fundador.

La missa la va celebrar el rector Mn. Xavier Argelich, de forma solemne i bilingüe (els textos del missal romà en català i les lectures del dia, les oracions dels fidels i l’homilia en castellà).

En la seva homilia ens va dir, entre altres coses: Ens alegrem i donem gràcies a Déu que ha volgut que seguim el camí de santedat al costat del nostre àngel custodi. Ells ens protegeixen i ens ajuden. Els àngels no només serveixen a Déu, sinó que ens ajuden de veritat. … sant Josepmaria demanava al Senyor “Senyor que vegi”, des que era un adolescent. I li va fer veure l’Opus Dei, però sant Josepmaria es va resistir inicialment perquè veia que alguna cosa li superava humanament, el superava complir el que Déu li demanava. Avui ja fa 93 anys, per això donem gràcies a Déu i disposem-nos a seguir el camí de santedat amb alegria. Tenim al davant un panorama gran, encoratjador i esperançador. Déu ens farà sants a través dels sagraments, amb la nostra entrega i oferiments.

Ara el prelat, Mons. Fernando Ocáriz ens convida a preparar els 100 anys, serà un temps de reflexió sobre la nostra tradició, missió i identitat no només a nivell global de l’Obra sinó també individualment de cada un dels que formem l’Obra. L’Opus Dei és una entitat de l’Església que impulsa la santedat a tothom. Els que formem part ens podríem preguntar Com ho porto això? Com demano perdó? Quins són els meus propòsits de millora servint en l’ordinari? Ens hem de preparar per als nous desafiaments de l’Església i per portar l’Opus Dei fins als 100 anys, involucrant-nos i contribuint amb els més necessitats.

Altres informacions

El rector va comentar que es vol donar un nou impuls a la devoció privada de José María Hernández Garnica, llur sepulcre està ubicat a la capella del Santíssim de Montalegre, des de fa gairebé 10 anys. D’altra banda, es pot observar com les bastides interiors s’han construït i elevat per sobre de les dues grades del temple i, al seu torn, per sobre del gran lampadari del cimbori. No obstant això, se segueix celebrant el culte diàriament amb normalitat, amb l’atenció habitual de sacerdots en els confessionaris.

Isabel Hernández Esteban

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.