A manera d’introducció

Per fi hem pogut viatjar en peregrinació! I què millor data que durant el mes d’octubre, mes dedicat per l’Església al Sant Rosari. Desitjàvem emprendre aquelles activitats que no vam poder realitzar en temps de restriccions sanitàries. Volíem tornar a visitar santuaris, llocs sants i de sants. Doncs els pelegrinatges són viatges amb la finalitat d’alimentar l’ànima i d’apropar-nos més a Déu.

En aquesta primera ocasió, a la volta de la pandèmia, el 9 d’octubre de 2021 hem anat al santuari de la Mare de Déu de Torreciudad al pre Pirineu d’Osca, que alberga una imatge de la Mare de Déu de segle XIII. A manera de detall històric, al voltant de l’any 1975, sant Josepmaria va promoure construir el Santuari a l’entorn de l’ermita de la Mare de Déu, que es va concloure gràcies a molts i generosos benefactors. Actualment des de Barcelona s’arriba en tres hores, fins i tot fent una parada.

 

El que vam fer a Torreciudad

No eren les onze del matí i ja estàvem donant una volta pel punt d’informació, l’esplanada, els confessionaris i l’exposició d’imatges de la Mare de Déu en diverses advocacions i procedències, portades en peregrinació al santuari i deixades allà. Contemplar l’embassament d’Insa en un dia assolellat i esplèndid, amb aquell aire incontaminat, va ser tot un plaer per a tots nosaltres i per als molts pelegrins provinents d’altres llocs.

Amb anterioritat a aquests temps durs de la pandèmia, a Torreciudad estaven previstos una sèrie de canvis, millores i novetats. Finalment, es van dur a terme. Hem vist: 1. A la zona de l’aparcament per a turismes unes marquesines cobertes amb plaques solars. 2. A l’interior del santuari, darrere del gran retaule, per un passadís curt, s’accedeix a la nova Capella dedicada al Sagrat Cor de Jesús (anteriorment havia una exposició històrica del santuari). 3. Moltes de les imatges de l’exposició estan protegides en grans vitrines i a més hi ha cercador d’imatges per saber si aquella que busques hi és a Torreciudad. 4. Així mateix, assistim a “Espai: Viu l’Experiència de la fe”, descobreix les teves inquietuds de la mà de la Verge, una nova activitat divulgativa de l’Evangeli. La fórmula utilitzada és la digital i visual, molt creativa i interessant. L’Evangeli és el mateix, és clar, però ens acompanya virtualment l’apòstol sant Joan i ens ho explica.  5. Durant la santa missa, a peu de les escalinates del presbiteri van dipositar puntualment per aquell dia, la imatge de Santa Maria de Montalegre, que l’any 2004 hi havia peregrinat a Torreciudad. Després de la missa, contemplem un espectacle lluminós projectat sobre el retaule d’alabastre mentre sentíem una suposada conversa entre sant Josepmaria i la Verge Santíssima, deduïda de textos del sant.

Després de dinar en un lloc privilegiat del santuari, reservat pel delegat de Patronat de Torreciudad per Montalegre, encara ens va donar temps per anar a visitar l’ermita de la Mare de Déu, i fer una bona passejada de baixada … i de pujada … Els actes que seguiren van ser el sant rosari resat, cantat i en processó amb la imatge de la Mare de Déu de Torreciudad per l’exterior del temple, i finalment l’Exposició i Benedicció del Santíssim a l’interior.

En definitiva, un dia fantàstic, en què vam poder resar molt, confessar-nos, cantar a la Verge, respirar aire pur, gaudir d’un lloc bellíssim, projectar la nostra vista a l’horitzó i Socialitzar, cosa que tant enyoràvem!

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.