A la tarda del dissabte 3 de juny de 2017, l’Església de Santa Maria de Montalegre va celebrar els 50 anys de servei al Raval. La celebració va tenir dues parts principals. D’una banda, en el temple es va celebrar una Eucaristia solemne presidida per l’arquebisbe de la diòcesi de Barcelona, ​​Mons. Juan José Omella, concelebrada junt amb el vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Mn. Ignacio Font, l’actual rector, alguns dels anteriors rectors, vius, de Montalegre, i el secretari de Mns. Omella. En la celebració van rebre el sagrament de la confirmació 8 joves del Raval.

D’altra banda, la segona part de la celebració, va consistir en un refrigeri en el Pati Manning, ofert mercè a la generositat de moltes persones. Tant els mini entrepans, els canapès, dolços, refrescos, cava, cerveses, les ametlles torrades, coques, etc. van ser donatius de col·laboradors importants. Igualment, un equip de 20 persones va oferir el seu esforç i temps per a què el refrigeri fos ben servit i fresc.

El ressò que ens ha arribat d’aquesta celebració ha estat esplèndid. Vam saber que havien vingut algunes d’aquelles persones que en la dècada dels anys 60 del segle XX havien participat en les primeres sessions de neteja i arranjament d’aquest temple centenari. Va ser un honor poder xerrar amb elles.

 

Vídeo de l’Arquebisbat

L’arquebisbat de Barcelona ha editat un vídeo de la celebració, destacant la tasca social al barri del Raval de Barcelona, ​​per part de l’Acció Social del barri. Ha estat publicat al seu web i també al web de l’Opus Dei en català.

Celebración de los 50 años de servicio en el Raval

 

Referències històriques

A partir d’aquesta data del 3 de juny, està a disposició de tots fidels i visitants un fulletó informatiu sobre la historia, l’atenció pastoral de Montalegre i l’Acció Social Montalegre. Igualment, en els moblets d’estampes i informacions podem trobar una estampa de l’aniversari.

L’arquebisbat de Barcelona va confiar l’església de la Casa de la Caritat a l’Opus Dei a l’any 1967, després que la Casa de la Caritat es traslladés a Llars Mundet. El 29 de juny de 1967, festa de Sant Pere i Sant Pau, en la missa vespertina del dia anterior, l’Opus Dei pren possessió de l’església i es restableix el culte. Per decisió de l’arquebisbe queda sota el patrocini de la Mare de Déu de Montalegre. La seva festa se celebra el 31 de maig, festa de la Visitació de la Verge Santíssima.

Fotos de la celebración de los 50 años

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.