img_3058La Germandat de la Verge de la Porta i els Majordoms de les festes 2016 van organitzar la Festa de desembre que és la festa otuzcana per excel·lència constituint una manifestació important de la fe cristiana.

Les festes patronals de la Immaculada Verge de la Porta, patrona del nord del Perú i Reina de la Pau Universal, es va centrar en la santa missa i la processó de la imatge de la Mare de Déu pels carrers adjacents.

En el dia 18 de desembre de 2016, la missa solemne del IV Diumenge d’Advent, una setmana abans del Nadal, va ser presidida per l’arquebisbe emèrit de Barcelona, ​​Cardenal Lluís Martínez Sistach, a Montalegre.

A l’inici de la missa, el celebrant ens va convidar a que ens poséssim en pau amb Déu, així com que reséssim pels peruans que van deixar el Perú per trobar feina aquí i pels peruans que vam deixar allà, uns i altres units en la distància amb la Verge de la Porta.img_3040

En l’homilia, el cardenal ens va recordar que la Mare de Déu va fer avançar les noces de Jesús, quan va dir “Feu el que Ell us digui…  Precisament ara estem fent el que Ell ens diu que fem, ja que estem celebrant l’Eucaristia. I reprenent el tema de l‘entrada “La pàtria, les tradicions, les persones de la vostra família s’uneixen entre si per la fe cristiana … Déu va a la recerca de nosaltres … El Senyor ha fet la Nova i l’Eterna Aliança. No estem sols, estem celebrant units vostres festes patronals, no els deixeu mai … Déu va voler salvar-nos de la manera que més coneixem, és a dir, en una família … A vegades no entenem eprocesion-virgen-puerta-2016ls gestos de Déu, però estiguem on estiguem hem de fer el que Ell ens digui. ¡Senyor dels Miracles vull fer el que tu dius! “.

La benedicció final, el cardenal Martínez Sistach la va fer estesa als participants en la missa i a tots els familiars i amics del Perú.

Altres dades de la celebració

En les pregàries van participar amb les seves peticions molts peruans. Les ofrenes les van portar al presbiteri les dones de la Germandat. Van repartir la comunió tres sacerdots, atesa la multitud. Molts dels assistents anaven amb els vestits típics del Perú i de la Germandat. Va dimg_3086irigir els cants el conjunt musical “Sagrada Família”.

Un cop acabada la missa la imatge de la Immaculada Verge de la Porta va sortir del temple enmig de crits i aplaudiments i va ser portada a pes de braços, en processó pels voltants de Montalegre.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.