img-20161227-wa0002Les celebracions en el temps d’Advent i del Nadal en què Montalegre ha participat han estat importants. Ja hem informat del concert de nadales a càrrec de la Coral Canigó, les festes patronals de la Immaculada Verge de la Porta, la missa en sufragi de Monsenyor Xavier Echevarría i la missa en sufragi del Servent de Déu, José María Hernández Garnica. No obstant això, abans d’acabar l’any 2016 hem de completar la informació amb tres ressenyes més que ens quedaven pendents.

La primera es refereix al concert benèfic que es va celebrar el dia 21 de desembre de 2016, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb música del segle XX, jazz, balades americanes i música pop actual, que en algun moment de l’espectacle van provocar que el públic s’aixequés del seu seient i es posés a ballar al seu lloc, cosa inaudita en aquest teatre de la Rambla de la Ciutat, a càrrec de Bing-Band de Barcelona. La sorpresa va ser l’actuació de la Coral Els nens del Raval, composta pels alumnes i les alumnes de les entitats socials Braval i Terral. L’organització va anar a càrrec de la Fundació Raval Solidari, que reverteix els donatius a aquestes entitats i també a l’Acció Social Montalegre. Des d’aquí donem les gràcies a tots els benefactors i benefactores que van fer possible l’acte.img-20161227-wa0006

En la segona ressenya volem destacar la nit de Nadal. Es va celebrar amb tota solemnitat la missa del Gall, a les 11 de la nit. Els celebrants anaven amb les casulles més riques i elegants per celebrar la gran festa del naixement del Senyor. Al peu de l’altar, lluïa un gran centre de flors blanques. Vam acudir moltíssimes persones, tant aquells incondicionals fidels de sempre com aquells que per aquestes dates nadalenques els agrada anar al barri del Raval i, molt especialment, a l’Església de Santa Maria de Montalegre. Com sempre, en acabar la missa, vam besar el Nen Jesús i el rector va convidar a tots els assistents a cantar nadales i a prendre uns dolços i torrons. Com a novetat, el pessebre de la sala d’actes en aquest Nimg-20161229-wa0000adal 2016 ha estat diferent. S’han recuperat unes imatges bellíssimes de la sagrada família de Natzaret que estaven a bon resguard a les dependències de l’església. Ha estat un gran encert de canvi.

Tant les flors com el Nen Jesús estan a la Capella del Santíssim per seguir celebrant el Nadal uns dies més.

Per últim, els esdeveniments de l’any han conclòs el dia 29 de desembre de 2016 amb el concert del tenor Dresden Ramos que va actuar en la nau central de Montalegre.

L’equip d’informació i comunicació de Montalegre us desitja un feliç i pròsper any 2017!

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada