D’aquí uns dies entrarem a la Quaresma, temps d’intensa preparació espiritual per arribar amb Crist al Calvari, contemplar la seva Passió i mort per alegrar-nos després de la seva Resurrecció.

És veritat, és un camí llarg, angost i sacrificat que ens porta a la penitència personal i col·lectiva, però ens transforma interiorment i exteriorment. Ens fa contemplar la nostra vida des de la perspectiva del lliurament i la renúncia personal perquè l’amor de Déu pugui créixer i apoderar-se de nosaltres, transportant-nos a la veritable vida dels fills de Déu, a la vida sobrenatural, viscuda al mig del món amb total llibertat i generositat, despresos del món mundà per poder assaborir els béns veritables i duradors.

Jesucrist va recórrer el camí del calvari tot sol. Els que el seguien van fugir, menys la seva Mare i sant Joan i algunes dones valentes. El va recórrer abraçat a la creu, per amor a nosaltres, sense defugir el dolor i el patiment, amb el desig ardent d’aconseguir-nos el perdó dels nostres pecats i la salvació de les nostres ànimes. Crist ens vol per a Ell, perquè tinguem la felicitat plena que només Déu pot donar.

Quina pot ser la millor manera de fer aquest camí? Ho sabem bé, amb Jesús. Caminant amb Ell recorrent la nostra vida ordinària amb sentit sobrenatural, amb desitjos de ser corredemptors, fent amb decisió i tan bé com sigui possible allò que hem de fer, les nostres ocupacions diàries. Per això, la millor manera és unir-nos i unir les nostres accions al sacrifici de Crist a la Creu, és a dir, la Santa Missa.

Procurem endinsar-nos en el gran misteri del Sacrifici de Crist pels homes, preparem bé les nostres misses i visquem-les amb la màxima pietat possible, assaborint la litúrgia i descobrint tot el seu significat i valor, per assolir una unió espiritual, i per tant real, amb l’Amor dels amors, amb Crist. Gaudim de la Santa Missa!, deixem-nos transformar per ella. Les pràctiques quaresmals de dejuni, abstinència, pregària i almoina ens permeten recórrer el camí del calvari amb aquest desig d’unir-nos a Crist Salvador.

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.