El bisbe auxiliar de Barcelona, Mns. Javier Vilanova, va pronunciar el 22 de gener de 2024 la conferència sobre el tema Brots verds a la diòcesi de Barcelona a la Sala d’Actes de l’Església de Santa Maria de Montalegre. Perquè hi hagi aquests canvis, aquests brots verds, estem cridats a confiar, tenir fe, treballar i agrair. Depèn de Déu. Ell és que dóna la llavor i el creixement. La nostra feina és preparar el terreny, va manifestar.

Mns. Javier Vilanova va fer referència a alguns canvis que s’estan produint a l’arxidiòcesi de Barcelona com el creixement de les comunitats de pastoral, el congrés Inspira celebrat fa uns mesos; els avenços a la pastoral de joves; Axum (evangelització d’altres parròquies); la pastoral familiar i social, la retirada de discerniment vocacional de joves com a possible via al sacerdoci, i altres de les institucions de l’església de Barcelona, però es va centrar sobretot en les bases necessàries perquè es puguin produir aquells brots verds.

En aquests temps hi ha molta secularització, però aquesta és precisament l’ocasió de donar-ne testimoni. Les coses no han canviat, va manifestar, afegint que En aquesta societat secularitzada volem viure valors, però no es vol la font de què emanen, que és precisament en molts aspectes el cristianisme.

Va detallar que A les nostres mans hi ha que els valors tornin a ser reals. Però proposar el cristianisme no està en plans pastorals, ni en estructures, ni en tècniques noves, sinó tornar als orígens i en un renovat entusiasme. El cristianisme pot ser fascinant en aquesta nova humanitat. El canvi és la fascinació de Crist. El cristià ha de reflectir al món la mirada d’amor de Déu. Cal crear enveja en altres quan vegin que els cristians són persones felices i alegres, perquè si volem ser evangelitzadors primer cal viure-ho, va dir en un altre moment.

Va animar que tothom visqui el seu respectiu carisma Però que no sigui auto referencial sinó obert a tothom, amb visió global de l’Església, en comunió, acceptant i acollint la diversitat, tenint confiança en l’Esperit Sant, que vol fer una obra d’art. Pel Sr. Bisbe Vilanova Cal treballar per fomentar la identitat dels grups eclesials i considera que el futur passa per les parròquies perquè són comunitat de comunitats.

Comunicació Montalegre

Fotos, Florentino Ysern

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.