Extracte de la conferència de Daniel Arasa

Cartel conferencia Montalegre Defender Familia y Vida en una sociedad hostil (enero 2023) (3)

El senyor Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, va pronunciar el 24 de gener del 2023 a la Sala d’Actes de l’Església de Santa Maria de Montalegre la conferència sobre el tema “Defensar la família i la vida en una societat hostil”. Amb aquest acte es reprenien a Montalegre les conferències que es van iniciar el curs anterior.

En iniciar el seu parlament, Arasa, periodista i doctor en Humanitats, va fer un paral·lelisme entre els inicis del segle XVII i l’actualitat, arran de coincidir la jornada amb la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes. Aquell sant es va caracteritzar per la seva dolçor en el tracte amb tots, però també perquè sent bisbe de Ginebra, territori amb absoluta hegemonia calvinista, va substituir la manca de mitjans per arribar a la gent amb fullets doctrinals que ell mateix redactava i deixava a l’entrada de les cases o llançava per sota les portes.

Arasa va parlar de la defensa de la vida, de la família i de la dignitat integral de la persona.

Va fer un repàs a diverses lleis o línies socials que en els darrers temps han ocupat espais centrals als mitjans de comunicació. Arasa va destacar els assumptes següents:

– L’oposició ferotge per part de governs, partits, sectors feministes, mitjans de comunicació, etc. que, abans d’avortar, les dones embarassades puguin escoltar el batec del cor del fetus o veure ecografies. Arasa va considerar positiu que el batec del cor entri al debat públic.

– A partir de les declaracions d’una ruandesa que va ser a Barcelona, segons la qual hi ha molts gossos amb abric i pocs nens pel carrer va fer referència al drama de l’escassa natalitat. És un dels exemples més clars de quins són els valors d’una societat, va dir, referint-se després a la Llei de protecció animal, en tramitació. L’ou d’una àguila està més protegit que un nen al si de sa mare”, va afegir.

– De manera àmplia va abordar la Llei de Família, el títol de la qual és Llei de Diversitat Familiar i Ajuda a les famílies. Daniel Arasa considera que algunes propostes són positives, com ara allargar els períodes de baixa parental i maternal, dies de permís o ajudes econòmiques, però el problema és que destrueix el concepte bàsic de família, en diluir-lo. Tot tipus de combinacions apareixen a la llei, fins a 16. “Quan tot és família, res no és família.

– Llei Trans impregnada d’ideologia de gènere. Implica no reconèixer que tots tenim un sexe biològic, sinó que cadascú pot triar.

– Sobre la nova llei de l’avortament va recordar que, a més de la pràctica llibertat d’avortar que ja existia, una noia de 16 anys pot anar a avortar sense ni tan sols coneixement dels pares.

– La Llei d’Educació deixa clar que l’educació dels fills correspon sobretot a l’Estat amb la particularitat que amb aquestes lleis poden impedir que una escola cristiana apliqui el seu ideari, o que en una escola pública els pares puguin negar-se que es donin certes formacions als fills.

– Sobre el final de la vida, d’una banda, la llei d’eutanàsia i de suïcidi assistit. Un dels grans problemes del moment és l’increment de suïcidis de joves. Però s’aprova i impulsa el suïcidi assistit i l’eutanàsia a nivell general.

– Ningú no pot dir que no va amb ell el tema del canvi de sexe. Que al teu fill o nét li diuen que canviï de sexe si potser no se sent a gust amb el que té, als joves que masturbar-se està molt bé, que la teva filla pugui anar a avortar i tu ni t’assabentis, que a el col·legi o institut li vagin inoculant idees contràries als principis en què desitges educar els teus fills i no puguis dir res. Doncs tot això és el que permeten les lleis i allò que ens venen cada dia els mitjans de comunicació.

– Diversos ajuntaments editen guies sexuals infantils incitant els nens a les relacions sexuals o a la masturbació des de petitíssims. La suposada formació sexual que es dóna és, com a mínim, purament biològica, i, en molts casos, una autèntica corrupció de menors.

La Unió Europea adopta sancions contra alguns països perquè no es permet la promoció de l’homosexualitat en menors.

També va manifestar que els liberals i els marxistes pensen igual en els temes de fons. El laic de dretes té els mateixos valors que els laics d’esquerres, i va apuntar que han desdibuixat la família, han implantat la ideologia de gènere negant la natura i la biologia, dominen l’esfera pública i els mitjans de comunicació.

Daniel Arasa va manifestar que estem en una Batalla cultural sobre uns temes clau:

– Concepte de família, dret o respecte a la vida, avortament, eutanàsia, ventres de lloguer, manipulació genètica, creació de vida artificialment.

– Dret dels pares a l’educació dels fills

– Dret dels cristians a ser presents a la vida pública.

Arasa va proposar sortir al pas de les idees negatives, no contra les persones, ni contra organitzacions del tipus que sigui.

Va recordar que Josep Ratzinger, encara que és cardenal, va escriure: “La veritat no és en absolut barata. És exigent i crema”, i que el pensador i polític irlandès Edmund Burke va dir que “Per triomfi el mal n’hi ha prou que els bons no facin res”.

Estem de manera molt clara en la dictadura del relativisme de què parlava el papa Benet XVI.

Davant del panorama, no cal caure en el pessimisme. Déu és qui regeix la història, però això no ens exonera d’actuar. Cadascú ha de plantejar-se: jo, què faig?

Va plantejar en primer lloc aspectes individuals en què actuar:

– Fer família, Espiritualitat, Formació, Generositat, No témer anar contracorrent.

I un pas més: Estar presents a la vida pública. Crec que cadascú de nosaltres ha de formar part d’alguna entitat, acudir als actes, potser ajudar a finançar, dedicar-hi temps. No podem recloure’ns egoistament al nostre petit món.

Daniel Arasa

 Publicat per Comunicació Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.