El dimarts 28 de març de 2017, a les 7 de la tarda el Vicari de l’Opus Dei de la delegació a Catalunya, Mn. Ignasi Font va beneir  el nou local de les oficines de la Fundació Raval Solidari i el magatzem de l’Acció Social Montalegre . Van acudir a la celebració membres d’ambdues entitats, el rector actual de l’Església Santa Maria de Montalegre, el seu predecesor així com la presidenta de Terral, els quals van rebre al seu torn la benedicció corresponent que els prepararà per santificar la seva tasca.

Aquests nous locals estan al carrer Gifré núm. 4, al barri del Raval de Barcelona, ​​a prop d’on estaven els locals antics. Amb anterioritat la Fundació Raval Solidari era a la plaça del Bonsuccés, i el magatzem de Montalegre al mateix carrer Valldonzella a on està ubicada l’Església de Santa Maria de Montalegre, però en el núm. 54.

 

La benedicció amb aigua beneïda *

La benedicció és un sacramental, i com a tal és un signe sagrat instituït per l’Església. Entre d’altres sacramentals, les benediccions ocupen un lloc important i comprenen alhora la lloança de Déu per les seves obres i dons, i la intercessió de l’Església perquè els homes puguin fer ús dels dons de Déu segons l’esperit dels Evangelis. L’acte consistirà en llegir unes oracions i l’aspersió amb aigua beneïda, que recorda el Baptisme.

La Congregació per al Culte Diví de l’Església és la que elabora el text del Ritual de benediccions, on es recullen moltíssimes oracions per beneir les persones, les coses i els immobles, locals o edificis, segons la seva finalitat i el cas que es tracti. En aquesta ocasió, es tracta de dues entitats sense ànim de lucre i d’objecte social.

(*CEE 1668 i ss.)

Si voleu veure el reportatge fotogràfic, cliqueu  fotografies de la benedicció del nou local.

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.