Es va celebrar la missa d’entrada del nou rector, Mn. Xavier Argelich i Casals, el dissabte 21 de novembre de 2015 aIMG_1369 les 12 del migdia a l’Església de Santa María de Montalegre. Dins la missa es van llegir diverses monicions per mitjà de les quals se li va lliurar a Mn. Argelich la seu de l’església, l’ambó, l’altar, la Reserva i la clau del sagrari, una cerimònia de transmissió de la responsabilitat de l’Església de Santa María de Montalegre que realitzava l’arquebisbat de Barcelona a Mn. Argelich.

Com podem recordar, fins el 30 de setembre de 2015, va ser rector Mn. Francesc Perarnau. Així, a partir de l’1 d’octubre de 2015, Mn. Argelich ha assumit la responsabilitat de rector. No obstant, calia celebrar la santa missa per tal d’efectuar la transmissió i els signes.

La celebració la va presidir el vicari episcopal de l’arquebisbat de Barcelona, Mn. Joan Galtés, i van concelebrar el vicari de la delegació territorial de Catalunya de l’Opus Dei, Dr. Antoni Pujals; Mn. Xavier Argelich; Mn. Francesc Perarnau; Mn. Joan Costa, rector de la parròquia de Betlem a la qual està adscrita l’Església de Santa María de Montalegre; Mn. Joan Cabot, arxipreste de la zona; i Mn. Carlos Palos. A l’inici de la missa el Dr. Pujals va llegir el nomenament, signat pel cardenal arquebisbe Lluis Martínez Sistach, mitjançant el qual se li va lliurar a Mn. Argelich IMG_1364la seu de l’església. Després de les lectures, el vicari episcopal va beneir Mn. Argelich i amb les seves paraules li va lliurar l’ambó amb la significació del lloc on llegeix l’Evangeli.

A la seva homilia, el vicari episcopal ens va dir que en el successiu relleu de pastors d’aquesta església, Hem de reconèixer a Jesucrist, tant aquí a Mn. Argelich com a la diòcesis, al nou bisbe que prendrà possessió properament. Confiem els nostres pensaments i desitjos a la Mare de Déu perquè faci dels nostres pastors servidors de l’Església.

Seguidament, i després de les pregàries, el vicari episcopal va llegir la monició del lliurament de l’altar a Mn. Argelich per celebrar en aquell lloc sant l’Eucaristia. Un cop acabat l’ofertori, el set preveres van pujar plegats a l’entorn de l’altar. Aquest va ser un moment impactant atesa la celebració solemne en la que estàvem participant.

Un cop acabat el ritus de la Comunió, el vicari episcopal va lliurar la clau del sagrari de la Capella del Santíssim, aIMG_1358 Mn. Argelich el qual va portar la Reserva amb el mantell humeral.

 
La part final

Mn. Perarnau va dirigir unes breus paraules dient que havia donat gràcies a Déu de forma reiterada per tot el que havia rebut i aprés en els anys que ha estat de rector a Montalegre. I va voler destacar entre les activitats i accions desenvolupades més importants, la del trasllat del servent de Déu José Maria Hernández Garnica, del cementiri de Montjuic de Barcelona a la Capella del Santíssim de Montalegre, i, per descomptat, haver treballat en bé de l’Acció Social Montalegre. Finalment va desitjar a Mn. Argelich que tinguis molta feina en aquesta casa que és la Casa de la Misericòrdia.

IMG_1389Mn. Argelich va agrair la presència del vicari episcopal, del vicari de la delegació de l’Opus Dei a Catalunya i dels altres mossens, en la representació que ostentaven. Va dir que Mn. Francesc Perarnau li ha deixat un canvi fàcil perquè ha format uns bons equips de sagristans, col·laboradors, empleats, voluntaris anònims, cantants, organistes, etc. Va manifestar us necessito a tots.

I el vicari episcopal, Mn. Joan Galtés va recordar que ell li havia donat l’entrada a Montalegre a Mn. Perarnau i li va donar les gràcies per la labor realitzada, i que esperava de tot plegat fruits de santedat.

Hi era tothom

El temple de Montalegre estava ple de gom a gom. Podíem reconèixer a molts fidels habituals de l’església; també a
col·laboradors, voluntaris i empleats de l’Acció Social Montalegre; a fidels de la prelatura de l’Opus Dei; i a familiars IMG_1398i amics de Mn. Perarnau i de Mn. Argelich.

Per últim, com és habitual a Montalegre, hi havia dos mossens confessant i un tercer fent de Mestre de la cerimònia, Mn. Joan Juventeny. Les lectures, els cants, i l’orgue romàntic de la Casa, van anar a càrrec de laics i fidels col·laboradors.

Aprofitem l’ocasió per destacar especialment la tasca dels sagristans i dels escolans.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.