sagrat corLa data tan retardada de la celebració de la Pasqua d’enguany ha tingut com a conseqüència que el mes de juny estigui ple de celebracions festives, que s’uneixen a les ja tradicionals del mes.

Així , successivament ens trobarem l’Ascensió del Senyor , Pentecosta , La Santíssima Trinitat , el Corpus Christi i el Sagrat Cor. Són a més pròpies d’aquest mes les de Sant Joan Baptista, Sant Josepmaria Escrivá i  la de Sant Pere i Sant Pau.

Realment és un conjunt imponent de festes , totes elles importants. Com totes les festes del calendari cristià seran un motiu per mantenir viva la nostra pietat i per ajudar-nos a aprofundir el les arrels fondes de la nostra fe. El moment de la vida espiritual de cada cristià li indicarà on convé posar l’accent , per aprofitar bé la riquesa que se’ns brinda amb aquestes celebracions.

Jo assenyalaria , especialment el Sagrat Cor , que sol donar nom al mes de juny. D’aquesta festa en el número 478 del Catecisme llegim :

“Jesús, durant la seva vida, la seva agonia i la seva passió ens ha conegut i estimat a tots i a cadascun de nosaltres i s’ha lliurat per cadascun de nosaltres: “El Fill de Déu em va estimar i es va lliurar a si mateix per mi” (Gal 2, 20). Ens ha estimat a tots amb un cor humà. Per aquesta raó, el sagrat Cor de Jesús, traspassat pels nostres pecats i per a la nostra salvació (cf. Jn 19, 34), “és considerat com el principal indicador i símbol de l’amor amb que el diví Redemptor estima contínuament a l’etern Pare i a tots els homes” (Pius XII, Enc.”Haurietis aquas”: DS 3924; cf. DS 3812).”

El cor és símbol de l’amor , i el cor obert de Crist a la Creu ens recorda aquest amor ” fins al final” amb el qual ens ha estimat i ens estimarà sempre.

Mn. Francesc Perarnau

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.