Una vegada més el Dr. José Carlos Martín de la Hoz, postulador de la causa de canonització de D. José María Hernández Garnica, ha presentat un nou llibre sobre el perfil biogràfic del Servent de Déu. “Roturando los caminos” és un text més ampli que els dos primers. Ha sorgit de l’estudi i l’elaboració de la positio de la causa de canonització que ja es va enviar a Roma amb un muntant de 15000 folis. Actualment la causa es troba en la fase d’elaborar el resum de la pisitio que ha de tenir un màxim de 250 folis i ha de contenir la biografia del sant i el com va viure i va harmonitzar les virtuts.

A la presentació de l’acte, el rector de l’Església de Santa Maria de Montalegre, Mn. Francesc Perarnau, va explicar que des de fa cinc anys s’ha promogut una comissió de treball, s’ha difós la devoció privada per mitjà de la venda dels dos llibres que es van editar anteriorment i la distribució dels fulls informatius i les estampes; també la projecció del vídeo sobre D. José María Hernández Garnica i la celebració d’una missa. Sense cap dubte el trasllat de les seves despulles l’11 de novembre de 2011 a l’església va marcar una fita en la devoció privada. Al seu torn va anunciar que enguany es celebrarà el Centenari, ja que D. José María Hernández Garnica va néixer el 17 de novembre de 1913.

El postulador va referir una llarga semblança biogràfica plena de declaracions de persones que van conèixer al Servent de Déu, fent èmfasi que va ser sempre un fidel a l’Obra i al nostre Pare, sent com ell mestre i guia de sants. Va tenir una especial dedicació a les dones que amb gran psicologia els ensenyava el camí de santedat a l’Opus Dei, ja que sabia estar a les coses dels altres amb gran amor i habilitat. El Dr Martín va explicar que D. José María li deia al Nostre Pare que s’enfadava molt, doncs era un home de caràcter fort però sant Josepmaria li deia que degut al seu caràcter hauria de lluitar més, i li serviria per defensar, com a ell li havien ensenyat, l’esperit de l’Obra. Els apunts biogràfics anaven acompanyades de cites de persones que el van conèixer destacant d’ell alguna cosa que repetia sovint: Fins que t’adonis que no ets res, no faràs alguna cosa.

 Gràcies al animat col·loqui ens va fer descobrir el conferenciant favors i anècdotes de la vida del Servent de Déu, el qual havia conegut a D. Álvaro del Portillo des que eren petits, jugaven al carrer, van anar al mateix col·legi, i van coincidir en el mateix examen per Enginyer de Mines. Finalment es van retrobar a la residència de DYA.

El postulador ens va recomanar resar i demanar favors …. ja que “passen coses”. I com més demanem més se’ns donarà perquè els sants són eternament agraïts.

Informació addicional

Nou compte al Twitter per estar ben informat: @ JMHGarnica

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada