La Nit Santa del Nadal es va acomplir a l’Església de Santa Maria de Montalegre amb tota la solemnitat i l’alegria que mereix una de les dues grans festes cristianes, el Naixement de Nostre Senyor. La missa del Gall es va celebrar a les 11 de la nit, tal com s’havia anunciat. Va participar un gran nombre de fidels habituals de l’església. Els cants de la missa els va dirigir la soprano Patrícia Sendra, acompanyada a l’orgue, per Josep Masabeu. I els escolans Darren Hulipas i Lewinsky Cruzat, joves jugadors de bàsquet de l’entitat del barri Braval, van ajudar a missa, la qual la va presidir el rector, Mn. Francesc Perarnau. En la seva homilia ens va recordar qui va ser la primera persona que va representar el naixement de Nen Jesús, i el primer en posar un bou i una mula, perquè és el que solia haver en els estables:

Hoy celebramos el nacimiento de Jesús, un hecho narrado con detalle en los Evangelios. San Josemaría decía que hay que entrar en el Evangelio como si fuéramos un personaje más. Estos días, siguiendo la tradición, en nuestros hogares estará el nacimiento instalado. En realidad el nacimiento es como un trocito de Evangelio que hemos representado; esta era la idea de San Francisco de Asís que fue el que “inventó” los nacimientos”.

* (text sencer de l’homilia).

El pessebre de l’església s’havia instal·lat dies abans, com sempre a la nau central davant una porta que dóna a l’exterior del temple que no està accessible. Els col·laboradors que el van preparar, van voler destacar el diorama nocturn ple d’estrelles i altres astres de l’univers, a base d’una cortina blanca coberta d’un tul blau nit; a més van guarnir el suro amb branques d’arbustos olorosos collits en una excursió que recentment havien fet.

 

També van instal·lar un pessebre en la sala d’actes, lloc on després de la santa missa tot plegats ens vam reunir per tastar un sobri ressopó. Allí l’organista de la Casa, amb d’altres col·laboradors, van tocar a les guitarres i a la flauta un munt de nadales que molts vam poder seguir amb els cançoners que ens havien facilitat. A l’acabar ens vam acomiadar desitjar-nos a tots i a les nostres famílies unes bones festes de Nadal!

*homilia misa del Gallo 2012

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.