La 23 Jornada Mariana de la Família a Torreciudad (Osca) un any més va complir el seu objectiu d’aplegar molta gent, vinguda d’arreu d’Espanya i d’altres països per a resar pels matrimonis i les famílies. El programa va ser l’habitual de cada trobada, però sempre resulta diferent perquè després de la jornada ningú que ha participat es queda indiferent.Mentre s’omplia tota l’esplanada, el rector i altres preveres recollien les ofrenes que alguns assistents feien a la Mare de Déu dels Àngels de Torreciudad. A continuació es va celebrar l’eucaristia, la qual va ser concelebrada, presidida per  l’arquebisbe de València Mns. Carlos Osoro Sierra, juntament amb el Vicari General de l’Opus Dei,  els vicaris de la regió de Valencia i Saragossa, i el rector.

En la seva homilia, l’arquebisbe Osoro va convidar-nos a observar les tres mirades que s’havien descrit a l’evangeli que s’acabava de proclamar, sobre l’escena al peu de la creu en el moment culminant de la Passió. En primer lloc, la del Senyor que mirava a la seva mare, la Verge Maria, mirada que la converteix en el nostre model; la segona mirada és la de la Mare de Déu a Jesucrist que amb aquest gest el reconeix com a Senyor, i per últim, la mirada del deixeble Joan, que mira com nosaltres avui mirem a la Mare Déu que ens diu “Feu el que Ell us digui”. L’arquebisbe ens va recordar que en breu s’iniciava l’any de la fe,  i ho va fer amb les paraules de san Pau “No soc jo, sinó Crist que viu en mi”. En relació amb la greu crisis econòmica, va manifestar que aquesta crisis és moral, de fe, perquè es viu relegant a Déu: Deixem que Déu presideixi  la nostra vida, que sigui la nostra llum. Ens va animar a custodiar la vida que vam rebre i que transmetéssim la fe als nostres fills, inclús per una vocació sencera a Déu: Que la família sigui un seminari!, va exclamar. Per últim, amb to enèrgic, va dir: La família ha de participar en la societat imitant a la família de Natzaret, aleshores serà l’element transformador de la humanitat doncs en la família es transforma tot en amor, vivint ideals de santedat…La família cristiana és un santuari de vida i amor perquè la vida s’instaura a l’entorn de Jesucrist .

Després que l’eucaristia va arribar el moment del temps dedicat a descansar, dinar, i de protegir-se sota l’ombra d’aquell sol impressionant, doncs la Jornada no s’havia acabat. L’acte més entranyable va ser l’oferiment dels nens a la Mare de Déu de Torreciudad. El temple estava ple de gom a gom. Es va tractar d’un acte senzill on es van aplegar els pares amb fills petits a l’entorn del presbiteri i es van resar dues oracions, acte que es va haver de repetir atesa la quantitat de famílies que volien participar. A continuació, les ¡11000! persones que hi eren al santuari, a l’esplanada i als entorns fins a l’antiga ermita, vam resar el sant rosari, mentre una imatge de la Mare de Déu anava en processó pels exteriors del temple.

La Jornada del dia 15 de setembre de 2012 va acabar amb la exposició i benedicció del Santíssim, les paraules de comiat del rector que sempre s’esperen perquè explica una anècdota simpàtica i familiar, i la benedicció del viatge, en conjunt, tota una jornada, completa i emotiva, de peregrinació mariana.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.