Santuario de Torreciudad

Un any més al Santuari de Torreciutat a Osca es va celebrar el 17 de setembre la Jornada Mariana de la Família, complint en aquesta ocasió el seu vintè segona trobada. Va ser presidida per l’Exm.  Rvdm. Sr D. Antonio María Rouco Varela, Cardenal Arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola. El programa de la jornada es va iniciar amb les ofrenes de les famílies a la Verge, va seguir la Santa Missa i el missatge de Sa Santedat Benet XVI, i després de dinar, les actuacions de les famílies, Sant Rosari amb processó de la Verge i Exposició Solemne . Tots aquests actes es van desenvolupar a l’esplanada del santuari, a ple sol, com és habitual. Vam estar presents unes 16.000 persones, nombre de pelegrins que cada any va en augment, motiu pel qual l’organització ha de superar anualment tots els seus esforços per al bon desenvolupament i moviments de tots els participants.
La novetat de la XXII Jornada de Família ha estat la seva retransmissió en directe pel canal TV 13, cosa que ha fet possible que la celebració entrés en moltes llars d’incomptables teleespectadors. S’esperava que l’homilia del Sr Antonio María Rouco ens injectés del seu ànim tot l’impuls de la JMJ de Madrid, del passat mes d’agost, en la qual ell va tenir una participació totalment activa al costat de Benet XVI.

D. Antonio María Rouco en la celebración eucarística

I efectivament, va assenyalar que aquest any 2011 era un any singular ja que havia coincidit amb la Jornada Mundial de la Joventut, cosa que va ocórrer l’any 1989 en que la I Jornada Mariana de la Família va coincidir amb la Jornada Mundial de la Joventut a Santiago de Compostela, coincidències que van ser el presagi de que a les poques setmanes es produís la caiguda del mur de Berlín. I la JMJ i la JMF celebrades aquest any les va qualificar com inoblidables ja formaran part de la història de la gràcia dels joves i les famílies, ja que “Aquí -va dir -es ve a buscar el misteri de la gràcia”. Aquí es coneix qui segueix a Crist: ferms en la fe, a l’empara de la Verge, i va afegir -com recordant les paraules de Sant Josep Maria-  “Cal lluitar … la nostra vocació és la vocació a la santedat, la qual és la veritable vocació per a la qual ha nascut l’home “…” La Verge és instrument de gràcia i de misericòrdia … No s’ha tenir por a les contrarietats, s’ha de tenir por al pecat, a les debilitats “.
Finalment, i fent referència a la conjuntura actual, va insistir en que “La crisi actual no és tècnica, és moral, és la d’haver renunciat a Déu…”. D. Antonio María Rouco després de dinar va participar en l’ofrena dels nens a la Verge, es va passejar per l’esplanada tot saludant als pelegrins, i va resar juntament amb tots nosaltres, al presbiteri, en l’Exposició Solemne. 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada