El nom de Raval be de l’àrab clàssic Rabad i es referia al barri exterior a la ciutat antiga o vella. Així que l’origen del barri on està aquesta església es remunta a molts segles endarrere, i qualsevol carrer o casa o edifici que encara està en peus forma part de l’historia de la Ciutat. En  tots aquest segles s’ha caracteritzat per un barri de gent senzilla i en molts casos amb dificultats en la seva subsistència, però també podem trobar convents, una església romànica, i unes cases senyorials de gran importància sobre tot en el segle XIX. 

Però avui el Raval no està escrita amb romanticismes o enyorances. Avui en el Raval hi ha universitats, museus, biblioteques, entitats socials, serveis públics, hotels … i a part de catalans, en la seva gran majoria hi viuen paquistanensos, filipencs, hindús, marroquins….. en definitiva ciutadans de 17 nacionalitats diferents, amb una població emigrant del 47% sobre el total del barri. 

Aquí l’entitat Braval des de fa molts anys està treballant per tal d’aconseguir la integració al barri, a la societat, al país, a molts joves mitjançant l’esport i reforçant l’estudi. I encara que coneixíem els bons resultats d’aquest treball incessant, darrerament són notícia en el premsa. Fa un mes en la secció de La Contra de La Vanguardia es va publicar l’entrevista a un jove que gràcies a la tasca dels col·laboradors de l’entitat ha sortit endavant, i en aquesta web ens van fem ressò publicant-la; en el mateix sentit i línia, fa poc, igualment en La Contra es va publicar una nova entrevista a un altre jove que també explicava la seva relació amb Braval. Els felicitem pels bons resultats, i us convidem a llegir-la.

 Cliqueu :

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110901/54210101842/si-no-respetan-al-profesor-como-van-a-aprender.html

   

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.