El dia 21 de juny es va celebrar el col·loqui sobre el Servent de Déu, José María Hernández Garnica. Va ser promogut per la Comissió que va sorgir fa uns anys, quan es va tancar l’expedient de la Causa dels Sants, que segueix el seu curs al Vaticà. El col·loqui va tenir dues parts, la primera, “Una mirada al perfil humà”, i la segona va consistir en la presentació del projecte de sepultura que en els propers mesos es durà a terme en aquesta església de Montalegre.

A la primera part, la periodista Mercè Miralles va realitzar una sèrie de preguntes a la Sra. Teresa Temes, neboda del servent de Déu, la qual va explicar que el va conèixer a través de la seva àvia, Sra. Adela, mare de José Maria, anomenat familiarment Chiqui. Va explicar anècdotes entranyables de família, i com, a través d’elles, la seva mare i altres familiars van veure que l’Opus Dei era una cosa molt bona.

El rector de Montalegre, que havia presentat l’acte, va explicar que ja es té el permís de Roma per disposar el trasllat de les despulles des del cementiri de Montjuic probablement el mes d’octubre, de la qual cosa s’informarà oportunament. Mn. Francesc Perarnau va donar la paraula a l’arquitecte, Sr. Antoni Matas, que ha elaborat el projecte cosa que vam poder veure gracies a un conjunt d’imatges simulades. El projecte suposa la rehabilitació de la Capella del Santíssim. Està previst inicialment suprimir els tres confessionaris, que no s’utilitzen, i en aquella paret de manera sòbria i austera fer el sepulcre. També es canviarà tota la instal·lació elèctrica, es recuperarà la imatge de la Verge de la pietat, i finalment es pintarà. Tot això s’iniciarà al llarg  del mes de setembre. 

La celebració de l’acte es va fer a l’auditori del Pati Manning, que està al costat de l’església, amb l’assistència de nombrós públic;  els assistents van poder adquirir documentació relativa a la vida del servent de Déu, i es van distribuir estampes i prospectes de l’acte, el qual contenia una foto simulada del referit projecte cosa que va complaure tothom.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.