El dia natalis de Sant Josepmaria, el dia 26 de juny, va coincidir amb el diumenge en el que l’Església celebra la solemnitat del Corpus Christi. Per aquest motiu s’ha traslladat la  festivitat del sant al dia més proper i que la litúrgia ho ha permès.

En el dia del Corpus Christi es celebra que el més sagrat que tenim és l’Eucarístia, i que el lloc més segur és la Capella del Santíssim, en qualsevol de les esglésies catòliques que trobem perquè tenim el convenciment de Qui està; no és una imatge, no és un record, és Jesús mateix, en el seu cos i la seva sang, en la seva ànima i la seva divinitat. Per això a l’endemà, el dia 27, es va celebrar la festivitat de Sant Josepmaria Escrivá, fundador de l’Opus Dei. Habitualment l’Església de Santa Maria Montalegre celebra una missa amb tota la solemnitat presidida pel Vicari de l’Obra. No obstant, el Cardenal arquebisbe havia decidit celebrar en la pròpia Catedral de l’arquebisbat la santa missa en honor del sant, així per donar preferència a la de la Catedral, enguany a l’església la missa habitual de les 19 h  ha estat una missa senzilla en honor del sant.

Sant Josepmaria  va dedicar la seva vida a duu a terme el missatge que Déu li va encomanar, i que després va recollir el Concili Vaticà II: tots estem cridats a la santedat en mig del món; no es tracta de fer coses extraordinàries, sinó de saber trobar en la normalitat de la vida quotidiana de la família, del treball professional, del tracte amb els altres, on sigui que hi siguem, el que Déu ens demana.

Serveis Informatius Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada