En els llibres litúrgics la consagració d’un temple a l’oració es troba específicament en la Dedicació, el qual és el terme més adequat ja que solament es consagra a Déu Nostre Senyor en els altars de les esglésies, i en ells es fan a partir del moment de que el temple es dedicat a Ell per sempre. 

Així el Sant Pare iniciarà a les 10 hores del matí del dia 7 de novembre l’acte de la Dedicació, en el qual tots el seus gestos tindran un significat espiritual i concret. Fins arribar a la celebració de l’Eucaristia que tots coneixem, veurem en primer lloc com un grup de delegats que han participat en l’edificació del temple li oferiran a SS Benet XVI l’església, a continuació el Sant Pare  beneirà l’aigua i amb ella aspergirà el poble i després les parets i l’altar. Prosseguirà la proclamació de les lectures i a continuació el Sant Pare farà l’homilia. Seguirà la professió de fe, el “Crec en un Déu”, i el cant de les lletanies dels Sants. 

A partir d’aquest moment començarà específicament la celebració de la Dedicació. Es col·locaran les relíquies d’alguns sants i es resarà una oració de Dedicació amb la qual es farà pales el propòsit de dedicar l’església al Senyor i es demanarà la seva benedicció. A continuació tindrà lloc la unció de l’altar i de les parets de l’església. L’altar esdevindrà així símbol de Crist, i la unció donarà el significat a l’església que es dedicarà del tot i per sempre al culte cristià. Es farà la encensació la qual indica  que la nau de l’església,  per la dedicació, es converteix en casa d’oració. Seguidament es recobrirà l’altar amb les tovalles cosa que indica que es la taula del Senyor, s’adornarà com per una festa i un àpat en el qual els fidels prenen l’aliment diví. I ja, per fi, es produirà la il·luminació de l’altar seguida de la il·luminació de l’església que recorda que “Crist és la Llum que es revela a les nacions”. 

Així s’ha arribarà al punt en el que el Sant Pare celebrarà L’Eucaristia, juntament amb 1100 celebrants, entre bisbes i preveres presents. Aquesta és la part més antiga i més important de tot l’acte, ja que l’Eucaristia consagra l’altar i el lloc de la celebració. 

 La Sagrada Família serà Basílica 

Al mateix temps el Temple Expiatori de la Sagrada Família serà declarat Basílica cosa respon a tota l’obra pensada, dissenyada i treballada per D. Antoni Gaudí. Ell volia que tota la Creació, el cel i la terra, estigués representada en la Sagrada Família. I així es va veient com tots el animals i vegetals hi són representats, però també tots el passatges de la vida de Nostre Senyor Jesucrist, totes les advocacions marianes, totes les diòcesis del món, un temple amb una significació universal i catòlic. Tot això va motivar a que l’arquebisbe cardenal D. Lluís Martinez Sistach demanés a SS Benet XVI  que fos ell qui dediqués el temple a Déu. La Basílica de la Sagrada Família serà sinó l’única església, de les poques esglésies en el món, que tingui cinc naus, ja que el més habitual és que siguin de tres naus.

A l’interior del temple assistiran 6900 persones degudament acreditades, i a l’exterior de tot el voltant del temple 40.000 persones amb seient, els quals veuran la celebració mitjançant pantalles gegants. Es calcula que veuran la transmissió per televisió uns 150 milions de persones de tot el món. A llarg de tot l’acte SS Benet XVI utilitzarà els idiomes català, castellà i llatí. De tot plegat dia darrera dia informa l’Arquebisbat de Barcelona.

 Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.