Crònica i fotos facilitades per Daniel Arasa.-

La sentència de sant Josepmaria de donar llebre per gat, invertint el refrany popular de donar gat per llebre que suggereix actuar amb embolic, va ser utilitzada reiteradament per Aurelio Villar a la conferència que va pronunciar a Montalegre el dia 29 de juny sobre el tema Transmetre avui la fe a la vida ordinària.

Villar es referia al fet que els cristians tenim una cosa molt gran, molt valuosa, la doctrina i la vida de Crist, i hem de portar-ho als altres, encara que la forma de presentar-ho sigui utilitzant un llenguatge i una forma normals, assimilables.

Després d’assenyalar que no s’havia de perdre el temps en lamentacions sobre la manca de fe a la societat va fer referència a la paràbola evangèlica de l’administrador infidel, amb l’explicació final de Jesucrist: els fills de les tenebres són més sagaços que els fills de la llum. Cal ser audaços.

Com a substrat bàsic per a tota transmissió, tant de la fe com de qualsevol tipus de valors, Villar va fer referència que els cristians han de ser acollidors, comprensius. Si s’actua de manera agressiva les persones s’allunyen i res del que se’ls digui no té efecte, va precisar.

Per poder transmetre la fe cal en primer lloc estar convençut. No convenç qui no està convençut, va dir, afegint que no cal avergonyir-se de ser etiquetat com a catòlic, de manera que si unes persones (amics, companys de feina, veïns) fa temps que es relacionen amb un catòlic i no se n’han adonat que ho és, vol dir que aquest alguna cosa fa malament. La gent ens ha de conèixer com a cristians, encara que no per una targeta de presentació sinó per la nostra vida, les nostres converses, la nostra manera de funcionar, va manifestar.

El conferenciant va explicar que alguna cosa del que val la pena adonar-se’n és que tot el bo que hi ha al món coincideix amb virtuts cristianes, encara que s’hi refereixin persones que no són creients: honradesa, amor, sinceritat, fidelitat, etc. per això el que portem als altres és molt valuós.

En la transmissió de la fe és important el xirimiri, és a dir, aquella pluja fina gairebé imperceptible però que finalment acaba per xopar. Es tracta de crear l’ambient propici, dir la paraula adequada al seu moment, promoure la conversa que faci reflexionar.

Pel que fa a la transmissió de la fe al si de la família, va explicar la importància de formar els nens en hàbits bons, animar i donar confiança, així com l’exemple dels propis pares i avis.

Comiat

Aquesta sessió es va impartir a la festa de Sant Pere i Sant Pau, i va ser la darrera d’aquest curs. El cicle de conferències es reprendrà al mes de setembre.

Per tractar-se de la darrera sessió del curs, el col·loqui va poder continuar en acabar la sessió mentre els assistents prenien un aperitiu.

Comunicació Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.