Monsenyor Mariano Fazio, vicari auxiliar de l’Opus Dei des del 2019, va visitar Barcelona per participar personalment en actes culturals i alhora conèixer de prop la tasca social que l’Obra desenvolupa a Barcelona.

En primer lloc, va oferir la conferència La fe en el debat cultural en el marc de la 58 Jornades de Qüestions Pastorals, que es van celebrar els dies 17 i 18 de gener de 2023 a Premià de Dalt (El Maresme) i que donava la clau per a les conferències següents.

En segon lloc, el dia 18 de gener, a l’Aula Magna de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) va parlar sobre Llibertat, veritat i universitat.

El dia 19 de gener va dedicar-lo especialment a visitar el barri del Raval de Barcelona, on l’Obra desenvolupa una tasca social i pastoral molt important, des de fa molts anys. A primera hora de la tarda va acudir, juntament amb el vicari de la Prelatura a Catalunya Mn. Ignasi Font, a l’Església de Santa Maria de Montalegre on era rebut pel rector Mn. Xavier Argelich i els altres sacerdots que a aquella hora eren a l’església, Mn. Manel Mallol i Mn. Josep Miquel Bombardó. El rector va explicar a Mns. Fazio, pas a pas, les obres de rehabilitació realitzades al temple, tant les interiors com les exteriors, qüestions de les que al llarg d’un any hem anat explicant en aquest lloc web.

Durant aquella visita, malgrat el fred exterior, a l’interior del temple lluïa una intensa llum no només per l’encesa al complet de tot el sistema elèctric renovat, sinó a més perquè a través dels més de 70 vitralls i rosasses passava amb intensitat la llum solar. El senyor Pep Masabeu, historiador de la Casa, va ampliar les explicacions amb detalls històrics.

A la Capella del Santíssim Mns. Fazio va dedicar uns instants a la pregària i va deixar per escrit, al Quadern de Peticions a José María Hernández Garnica, una sol·licitud especialíssima al Servent de Déu. Seguidament va entrar a la sagristia on va saludar els sagristans amb qui va tenir unes paraules molt cordials.

Tot seguit, el rector va explicar a Mns. Fazio els antecedents de la imatge de Sant Josepmaria Escrivà, que va ser esculpida pel japonès Etsuro Soto, un dels escultors recents del Temple Expiatori de la Sagrada Família, i que havia estat beneïda pel que va ser Prelat de l’Opus Dei, D. Javier Echevarría. En aquell moment de la visita, es van unir al recorregut diverses persones que formen part de l’Acció Social Montalegre que van tenir ocasió d’explicar la tasca social que duen a terme.

I com que l’edifici és gran, es va continuar el recorregut per les escales pujant a la sala d’actes. Se li va oferir un te amb pastes mentre els presents explicaven petites històries apostòliques que sempre aviven el cor. Cap a la sortida a les oficines, va saludar la senyora Noemi Vila que en aquell moment estava treballant.

 

Petits detalls finals

Ens acomiadem de Mns. Fazio desitjant-li un bon viatge de tornada a Roma i donant-li records per al Prelat, Mns. Fernando Ocariz.

Al llarg de la visita de Montalegre, el senyor Florentino Ysern va fer un reportatge de fotos esplèndid per a la web oficial de l’Opus Dei, igual que la sotasignada ho feia per a aquesta web i per a la història de Montalegre, ja que l’ocasió no era per a menys. A més a més, Mns. Fazio també va fer fotos pel seu record particular.

Mns. Fazio juntament amb el vicari de Catalunya i altres persones es van dirigir a peu a les entitats Braval i Terral ubicades també al Raval de Barcelona.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.