Un cop més a l’Església de Santa Maria Montalegre hem celebrat el 50è aniversari de la visita de Sant Josepmaria a Catalunya. En aquesta ocasió recordem la visita del Fundador de l’Opus Dei a aquest temple el 28 de novembre de 1972.

La missa fou solemne i per les Famílies, presidida pel prevere Luís Romera, Prefecte d’Estudis de l’Obra, que aquests dies ha estat de visita a Catalunya en comissió de serveis com a Delegat del Prelat de l’Opus Dei. Alhora, concelebrà Mn. Ignasi Pujol, Vicari secretari de la delegació de l’Obra de Catalunya i el rector de Montalegre, Mn. Xavier Argelich.

La santa missa es celebrà el diumenge 27 de novembre de 2022, a les 11 hores, a què acudiren nombrosos fidels de l’Obra, així com els fidels habituals de la missa dominical d’aquesta mateixa franja horària. El Delegat del Prelat, a la seva homilia, recordà diversos esdeveniments que coincidien en aquesta data, com la festivitat mariana de la Santíssima Verge de la Medalla Miraculosa, la visita de sant Josepmaria del dia 28 de novembre i, per descomptat, l’inici de l’any litúrgic amb el Primer Diumenge d’Advent.

Ens parlà de l’enorme emoció que a sant Josepmaria li infonia la imatge del Nen Jesús, i en aquesta contemplació assenyalà tres punts de camí de vida interior per a la preparació ascètica del Nadal. Entre altres coses digué: En primer lloc, la Pau, pau entre les nacions, pau a la societat i als cors de cadascun; la importància de ser persones de bon cor. Per arribar a aquesta pau interior, hem de fer callar les veus que pertorben el nostre interior, la crítica, la rancúnia, tot això que ens fa mal. També, la pau per fer callar les veus externes, com per exemple les pantalles (dels dispositius electrònics, refereix). El segon punt, el camí de la Família, és a dir, tenir temps per al matrimoni, per a la família, mantenint-la, preservant-la; parlar-ne i cultivar els seus dons, tenint com a referent a la Sagrada Família de Natzaret. El tercer punt, és el camí de pregària senzilla per a la qual no s’exigeixen aptituds ni actituds especials ni extraordinàries, només que ens acostumem a escoltar Déu, mirant el Nen Jesús, que ens mira sempre amb una mirada suau i somrient.

La celebració va concloure amb el cant marià Rosa d’Abril.

 

Detalls de la cerimònia

S’inicià la santa missa amb l’encesa d’una de les quatre espelmes d’Advent, corresponent cadascuna a una setmana. En tot moment, l’organista Pere Xiberta amb Rosa Parellada, soprano, van dirigir els cants de la celebració. Com és habitual, diversos col·laboradors de Montalegre participaren en les lectures dels textos sagrats i pregàries, així com en acompanyar els sacerdots a la distribució de la comunió a la nau central, i els fotògrafs i cronistes habituals per immortalitzar l’esdeveniment.

Un cop acabada la celebració, el rector ens convidà a sortir del temple per la porta principal que dona al Pati Mannig, lloc per on el Fundador va passejar abans d’entrar l’església de Montalegre, i saludar-nos.

 

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.