Hem iniciat el temps de Quaresma que ens convida a preparar-nos per reviure el misteri Pasqual, el misteri de Redempció i Salvació de l’home.

Uns dies abans de començar aquest temps penitencial, esclatava la guerra entre Rússia i Ucraïna. Tots confiàvem en una solució pacífica del problema, però no ha estat així. Per això el Papa Francesc ens va animar a començar el temps quaresmal resant per la pau al món i a Ucraïna, i així ho hem fet i continuarem fent-ho fins que cessi la violència. D’aquí unes setmanes celebrarem la resurrecció de Jesucrist i reviurem la seva aparició als Apòstols, davant dels quals es presenta amb la salutació amb què comencem la celebració de l’Eucaristia: “La pau sigui amb vosaltres”. El Senyor sempre desitja la pau en els cors dels qui l’estimen i se l’atorga quan se la demanen.

La pau al món és conseqüència de la pau interior de cada home i dona. Som cadascun de nosaltres els que hem de trobar en primer lloc aquesta pau. Perquè regni la pau hem de tenir pau i donar pau al nostre voltant. En aquest cas, primer un mateix: “Benaurats els pacífics, perquè seran anomenats fills de Déu”. En segon lloc, pau a les famílies. Si en una família regna la pau hi ha alegria, confiança, ajuda mútua i la llar resplendeix. I aquesta pau i serenitat, juntament amb l’alegria i l’esperança, es transmet per contagi als altres i al món sencer. Sant Josepmaria ens animava a ser “sembradors de pau i alegria”.

Aprofitem aquest temps litúrgic per descobrir, una vegada més, la veritable pau interior, la que trobem a l’abraçada paternal de Déu quan tornem a Ell confiadament amb un penediment sincer dels nostres pecats. Deixem que Ell converteixi el nostre cor, que el transformi amb l’exercici de les pràctiques quaresmals de la pregària, dejuni i almoina. Que ens el transformi en el Sagrament de la Penitència, obtenint així la veritable pau dels fills de Déu. La conversió sincera i la confessió completa dels nostres pecats sempre produeixen una pau immensa. Ens fan tocar el cel a la terra. Cor Sacratíssim de Jesús, doneu-nos la pau.

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.