Un episodi important en la història del temple de l’Església de Santa Maria de Montalegre, amb gairebé 120 anys d’història, és el que estem vivint en aquest moment. Les obres de rehabilitació de l’exterior de l’edifici marquen una fita, ja que en els últims anys ha suposat una gran preocupació per a la rectoria a causa del mal estat de les cobertes, amb perill de ruptures, per posar un exemple.

Actualment la pols que desprenen les obres és sorprenent. Tots sabem que quan fem obres a la nostra llar o lloc de treball, la pols es cola per tot arreu, especialment en la primera fase en què es retiren materials defectuosos o trencats. En el cas de Montalegre, a més, s’han retirat molts vitralls, tots ells fets malbé, que pròximament es reposaran un cop arreglats. Els finestrals dels vitralls han estat coberts per un material estanc, però, se segueix colant la pols per qualsevol escletxa. A les cobertes i teulades se’ls han retirat les teules i s’estan reposant també. En fi, Que els explicaré més sobre obres de rehabilitació en general! En el que tots estem d’acord és en l’existència d’aquest nuvolet gris, argilós o blanc que corre per tot arreu.

En la nostra església ha suposat que el temple sigui un mar de plàstic, per evitar que el mobiliari del temple es perjudiqui més. Les grades de tots dos costats i la primera part de la nau central estan cobertes de grans lones de plàstic que al seu torn hauran de netejar-se per tornar-se a utilitzar-se. Sorprèn a l’entrar veure l’altar major cobert de roba blanca, i la majoria dels bancs coberts d’un color fosc com el mar que rugeix en plena tempesta. I sobretot més fosca per la falta de llum natural.

Però no cal espantar-se, l’església de Montalegre segueix celebrant el culte habitual de quatre misses diàries, sense excepció, tots els dies de la setmana. I els nostres confessors, amb la seva mascareta, segueixen confessant a tots els fidels que vulguin apropar-se al sagrament de la reconciliació. A més, els dissabtes i diumenges els plàstics no existeixen i tot brilla, com és habitual i malgrat tot.

Per tot això, donem les gràcies a tots els fidels i visitants de l’Església de Santa Maria de Montalegre, per la seva paciència. I també als benefactors pels seus donatius. Resem per tots i per totes.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.