Es va iniciar a Montalegre una nova activitat formativa oberta a totes les persones que volguessin participar. A l’acabar la missa de les 10 hores, del dia 6 d’octubre de l’any 2020, el rector va anunciar que a les 10.30 a la Capella de la Miraculosa es resaria el sant rosari, a continuació, es faria un  Comentari del Catecisme de l’Església Catòlica i al final pregaríem l’oració del Papa Francesc davant la pandèmia.

La nostra col·laboradora Isabelita Hernández fou l’encarregada de dirigir l’activitat. En efecte, unes quantes persones que van assistir a la santa missa van participar d’aquesta novetat i més tard es van unir més assistents.

Al tractar-se del dia dimarts es van resar els misteris de dolor, i així es farà tots els primers dimarts de mes en què es realitzarà la formació.

El Comentari del Catecisme de l’Església Catòlica va consistir en aquesta ocasió en el propi Llibre del Catecisme. L’extracte d’allò aportat a l’activitat és el següent:

1.Les dades inicials d’aquest text, es remunten a la petició que va presentar l’Assemblea extraordinària del Sínode dels Bisbes en 1985 al Sant Pare Joan Pau II. Després de molts anys de treball dins de l’Església Catòlica, bisbes, cardenals, el propi sant pare i moltíssima gent que va treballar en els estudis realitzats, el 15 d’agost de 1997 sant Joan Pau II publicà una Carta Apostòlica per la qual aprovà l’edició típica llatina del Catecisme de l’Església Catòlica.

2.Però ¿Què és el CATECISME?

El mateix sant Joan Pau II escriu: L’ESGLÉSIA DISPOSA ARA D’AQUESTA NOVA EXPOSICIÓ AUTORITZADA DE L’ÚNICA I PERENNE FE apostòlica QUE SERVIRÀ D’INSTRUMENT VÀLID I LEGÍTIM AL SERVEI DE LA COMUNITAT ECLESIAL I DE REGLA SEGURA PER A L’ENSENYAMENT DE LA FE.

És un best-seller només superat per la Bíblia. Està traduït a tots els idiomes de la planeta. Després de les dades inicials, el segueix un pròleg i el mateix text del Catecisme, el contingut és el següent:

Té quatre parts: Conté 2865 punts, els índexs de textos, analítics i el general. Aquestes parts les repassarem amb el ÍNDEX GENERAL (pàg. 959):

PRIMERA PART: La professió de fe, què significa creure i l’explicació del CREDO, i les veritats de fe.

SEGONA PART: La celebració de el misteri cristià, la litúrgia que és obra de l’Esperit Sant, i els sagraments.

TERCERA PART: La Vida en Crist, la nostra vocació, la nostra llibertat, els pecats, les virtuts, i els 10 manaments.

QUARTA PART: Senyor ensenya’ns a pregar. L’oració. El Parenostre.

3.El llibre resum perfecte del Catecisme de l’Església Catòlica és el COMPENDI, editat igualment per la Llibreria Vaticana. Conté 598 preguntes bàsiques del Catecisme, un apèndix d’oracions, índexs diversos i les referències dels punts del Catecisme, al lateral dret de cada punt, en color vermell.

4.Per últim, la versió del Catecisme per a joves que és el Youcat, de l’any 2011, presentat a la JMJ de Madrid per a tothom pel sant pare Benet XVI, actualment Papa emèrit.

La nostra col·laboradora es va acomiadar convocant als presents i a tots els que volguessin assistir, pel proper PRIMER DIMARTS DEL MES DE NOVEMBRE, EL 3 DE NOVEMBRE DE 2020 en el qual el Comentari del Catecisme de l’Església Catòlica serà sobre la Mare de Déu.

Comunicació Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.