El dia 2 d’octubre de 2019, al vespre, l’Església de Santa Maria de Montalegre ha celebrat la festivitat dels Sants Àngels de la Guarda amb solemnitat. La Providència volgué que en aquell dia però de l’any 1928 Sant Josepmaria veiés l’Obra, motiu pel que, en aquesta data, es concreta la fundació de l’Opus Dei.

El rector en la seva homilia ens va recordar uns fets que es van produir ja fa 91 anys però que segueixen vius, expandint-se per molts països: A l’Església de la Mare de Déu dels Àngels de Madrid, al moment de doblar las campanades, Sant Josepmaria tingué una visió divina que no solament era per a ell, sinó per a l’Església i per a la santedat de tots els homes i dones del món… Tot ens encamina cap a la santedat, però sempre cal humilitat, com la d’aquests nens que s’apropen a Jesús… El Senyor ens dona mitjans. Sant Josepmaria deia de si mateix que al moment de veure l’Opus Dei tenia 26 anys, la gràcia de Déu i bon humor, i amb això  Déu volia que emprengués l’Obra. Aquests mitjans igualment són al nostre abast, la gràcia de Déu dels sagraments i l’oració, el sacrifici i el treball. També tenim l’ajuda de la Mare de Déu, dels sants del cel i dels àngels de la Guarda.

Mn. Argelich continuà dient, tot citant a Sant Jerònim, del que s’ha celebrat la festa recentment, “Com deu ser de gran l’ànima de cada persona per donar el Senyor un àngel de la guarda a cadascuna!”… Sembla que no pugui ser la santedat en aquest món que s’aparta de Déu o bé provoquen escàndol les persones que haurien de ser models de santedat… A més podem tenir la temptació de sortir d’aquest ambient, a vegades pudent com un bassal estancat. No, aquest és el món on ens toca viure, hem de ser constants i pacients, amb l’ajuda dels sagraments i la Mare de Déu dels Àngels.

A l’acabar la celebració, el rector agraí la presència dels assistents i la seva pietat. Mn. Juventeny dirigí els cants i Josep Masabeu l’orgue romàntic de Montalegre.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.