El sant pare Francesc en un missatge del 13 de juny de 2017 va inaugurar la I Jornada Mundial dels Pobres, la qual se celebraria aquest any el 19 de novembre de 2017, en el diumenge de la XXXIII setmana del temps ordinari. Seguint aquest mandat, en aquesta data es va celebrar l’esmentada Jornada a Montalegre. Com se sap, l’Acció Social Montalegre atén més de 300 famílies del barri del Raval, en sintonia amb els Serveis Socials de l’ajuntament de la Ciutat. És per això que els voluntaris i treballadors de l’Acció Social de Montalegre van convidar expressament a les persones pobres que reben ajuda de l’entitat.

El Papa Francesc pretén amb aquesta festa que la nostra consciència es desperti i ens convencem que compartir la nostra vida amb els pobres ens permet entendre en la seva veritat més profunda l’Evangeli. D’aquesta manera, diu el Papa, no només estimem la Paraula sinó que també la vivim amb accions, i de veritat. L’Eucaristia és una trobada amb Jesucrist, l’autèntic model d’amor i de lliurament, i la força per a viure en la caritat cristiana amb els pobres i necessitats.

En el temple

L’església es va omplir de fidels, no solament dels que acudeixen habitualment a la missa solemne dels diumenges, sinó també de les persones que van ser convidades, així com d’un gran grup de peruans que celebraven una de les festes en honor a la Mare de Déu de la Porta. A les pregàries es va fer especial èmfasi en les necessitats materials i espirituals de les persones sense recursos, que viuen soles, que han hagut d’emigrar, que no tenen aigua potable o d’aliment, malalts, que viuen al carrer, etc.

En acabar, els pobres que havien acudit, van ser convidats a la sala d’actes a prendre uns dolços, que van anar a càrrec d’un forn-pastisseria del barri, acompanyats de sucs i refrescos. Tots els participants, inclosos els voluntaris es van sentir molt agraïts.

Isabel Hernández Esteban

 

 

 

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada