El 17 de novembre de 2017, a les 7 de la tarda, es va celebrar l’Eucaristia en sufragi de l’ànima de José María, sacerdot, presidida pel postulador de la Causa dels sants, D. José Carlos Martín de la Hoz i concelebrada amb el rector de Montalegre Mn. Xavier Argelich i Mn. Ferran Blasi.

En l’homilia, el postulador amb energia i simpatia ens parlà de les virtuts del Servent de Déu, José María, sacerdot, del qual ha destacat el seu sentit comú i el seu bon humor ja que va recordar allò que va dir: “Ni amb 450 anys de vida arribarem a ser sants”. D. José Carlos Martín va referir que “Primer de tot, si volem ser sants, hem de desanimar-nos, després hem de sentir que no són nostres les forces que tenim, i que per això hem d’aprendre a ser sants … Deixar que la navegació de la nostra vida la condueixin l’Esperit Sant, la primacia de la gràcia, l’obediència i la nostra col·laboració … Només es pot arribar a ser sant amb els mitjans sobrenaturals doncs sols ¡no anem ni a la cantonada! … Hem de cedir al realisme sobrenatural com ho feia José María, sacerdot … amb quina força prenia el copó per a la benedicció del Santíssim, la consagració i en repartir la comunió … Sense l’abraçada amb Jesús la santedat és impossible. I com deia el servent de Déu José María, sacerdot, Si volem fruits apostòlics, vocacions “Hem de dir a Jesús que no ens tracti com a sants sinó com febles”. Finalment, va afegir que “Els sants són eternament agraïts pel que hem d’escriure els favors que rebem per poder que sigui declarat Venerable”.

D. José Carlos Martin de la Hoz, un cop acabada la celebració es va dirigir amb els celebrants i els fidels a la Capella del Santíssim on reposen les restes de D. José María, sacerdot, des del 11 de novembre de 2011 i va resar un respons, aspergint aigua beneïda al sepulcre.

Ja a la sagristia, va signar una petició en el Quadern d’Intencions a José María Hernández Garnica que es va iniciar al mes de juny de 2016.

Altres dades de la celebració

La data escollida per a la celebració eucarística del 17 de novembre de 2017 és perquè coincideix amb la data de naixement del Servent de Déu. La sobrietat del mes de novembre, mes en què l’Església el dedica als difunts, només es va trencar amb un petit centre de flors que es va col·locar en un costat del sepulcre de José María Hernández Garnica. La nau central del temple de Montalegre es va omplir de fidels. Mn. Joan Juventeny, va dirigir la cerimònia i els cants, acompanyat a l’òrgan pel Sr. Pep Masabeu, l’organista de la Casa. Col·laboradors habituals van llegir les lectures i les pregàries. I tots -sense dubte- li demanem a José María, sacerdot. aquelles peticions més personals.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.