img-20161217-wa0000Tal com s’havia anunciat, la missa funeral pel prelat de l’Opus Dei monsenyor Javier Echevarría va tenir lloc a Barcelona el dissabte 17 de desembre de 2016, a les 12.30 hores del migdia, a la Basílica de Santa Maria del Mar. Va presidir la celebració l’arquebisbe de la diòcesi de Barcelona, ​​monsenyor Joan Josep Omella Omella, junt a un gran nombre de sacerdots de la Prelatura de l’Opus Dei.

L’arquebisbe Omella va iniciar l’homilia saludant expressament al vicari de l’Opus Dei a Catalunya, al rector de la parròquia de Santa Maria del Mar, als sacerdots i a tots els presents. Entre altres coses, ens va dir que en aquest món passem un temps per anar cap al camí obert de l’eternitat per tal d’arribar al cel i ser feliços. Un moment molt emotiu de les seves paraules va ser quan, endevinant els nostres pensaments, va pronunciar “Ens ve a la nostra ment les paraules, gestos i cartes … del Pare, doncs segurament molts de vosaltres ho haureu conegut …. Haureu llegit els seus llibres o hareu estat en actes, celebracions i tertúlies en què el Pare Javier ha presidit”. I certament se’ns va remoure el cor i la ment. Amb els ulls tancats vam veure on havíem estat amb ell…llegida la darrera carta… I aquesta manera de ser del Pare, l’arquebisbe Omella la va resumir en tres blocs. El primer, la vocació, que com Maria en el seu fiat, el nostre germà bisbe la va seguir amb generositat. I ens impel·lí a preguntar-nos: ¿Com responc a les crides del Senyor? ¿Em faig el sord? El segon bloc, la missió, que ell la va viure amb passió i la va viure fins al final. Ens impel·lí de nou a tots dient: ¿Com visc jo la missió que tinc? Finalment, la comunió. No hi ha veritable vocació ni missió sense la comunió amb Crist, amb l’Església, amb l’església local i els més necessitats. Diguem tots Vine Senyor Jesús.img-20161217-wa0002

Monsenyor Omella va explicar que ell havia saludat en moltes ocasions a Monsenyor Xavier Echevarría, quan era bisbe de la diòcesi de Barbastro (Osca), a la qual pertany el Santuari de Torreciudad, i recordava l’afecte que el Pare tenia a aquella advocació mariana.

Altres detalls de la celebració

La proclamació de l’Evangeli va anar a càrrec de Mn. Xavier Argelich i la litúrgia a càrrec Mn. Joan Juventeny ambdós preveres de Montalegre. El vicari de l’Opus Dei a Catalunya, al final de la celebració, va pronunciar unes breus paraules de comiat agraint a l’arquebisbe la seva participació. Als centenars de participants que vam omplir tota la nau i capelles del temple se’ns va lliurar un recordatori de l’acte, el qual va acabar amb el cant a la Mare de Déu, Rosa d’Abril.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.