El dia 15 de desembre és la festa inamovible de la Immaculada Verge de la Porta, patrona del nord del Perú i delsIMG_1546peruans de l’exterior, tenint el seu origen en Otuzco. És per això que al voltant d’aquesta data, la Germandat de la Verge de la Porta a Barcelona ret homenatge a la seva patrona. I durant molts anys ho ha fet a l’Església de Santa Maria de Montalegre.

La baixada de la Mare de Déu

El dissabte dia 12 de desembre de 2015 es van iniciar els actes amb la “baixada” de la imatge de la Verge que està permanent exposada i engalanada al fons de la nau central, just en l’accés a la capella de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa del temple de Montalegre. La imatge va sortir de l’església a coll pels seus “majordoms” al carrer Valldonzella. Per a aquestes festes l’havien vestit de color taronja i daurat, motiu pel qual els organitzadors van adornar la porta d’accés al temple amb globus de color taronja i blanc.

El rector, Mn. Xavier Argelich va dirigir la litúrgia de la Paraula. Va llegir les lectures corresponents a la festivitat de la Mare de Déu de la Immaculada, revestit amb alba i estola. Va pronunciar una breu homilia i va acabar la celebració amb les benediccions finals.

IMG_1497Diumenge Laudete

El diumenge 13 de desembre de 2015 en què se celebrava el diumenge Laudete o de l’Alegria, corresponent al III Diumenge d’Advent, la missa solemne del migdia va ser oferta a la Verge de la Porta. A l’acte van acudir representants de diverses germandats i autoritats, especialment el cònsol adscrit del Perú a Barcelona, ​​senyor Rubén Blote.

En l’homilia, el rector va referir que en aquest dia en totes les diòcesis del món s’obrien les portes santes. La Verge és la nostra protectora i en l’any de la misericòrdia serà la porta del nostre cor. Donarà pau als cors atribolats pels problemes, però atribolats, sobre tot, perquè estiguin allunyats de Déu. Amb Ella el nostre cor arribarà a aquest goig de pau, una pau per haver perdonat als altres, i ens portarà a la porta que ens conduirà a la pau interior i a portar la pau als altres.

El rector va seguir dient que hem d’estar alegres perquè el Senyor és a prop. I gràcies a la Mare de Déu, el Fill de Déu arribarà a través d’Ella. La nostra alegria serà major en la mesura que estiguem més ficats en el Senyor. L’arribada del Fill de Déu va canviar el món i hem d’estar alegres per això. Demanem-li a la Mare de Déu l’alegria i que aquesta alegria perduri sempre, doncs a Jesús se’n va i es torna per Maria.IMG_1519

Al final de la celebració, un grup format per membres de les Germandats de la Verge de la Porta a Barcelona, ​​la Verge de la Porta de Vilafranca del Penedès, la del Senyor dels Miracles de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, ​​i la Germandat de sant Martí de Porres, van cantar l’himne a la Verge de la Porta.

Seguidament, a coll els “majordoms” van portar a la Verge a l’exterior del temple.

La festa al carrer Valldonzella

Els organitzadors havien estès una catifa vermella que seguia el camí de la porta exterior de Montalegre fins al entarimat que li havien preparat a la imatge. El passadís va ser escortat per devots, gitanets i negrets, com així es fan dir, vestits amb la roba més típica del nord del Perú. Es van disparar tubs de confits de colors, van sonar coets i petards, va IMG_1535tocar un grup de músics, fonent-se tot plegat amb profusió d’aplaudiments. Allà hi havia el secretari de formació i ciutadania del PSC, senyor Josep Maria Sala, el rector de Montalegre, i els representants de les germandats i altres entitats. Aquestes autoritats van pronunciar paraules d’agraïment, es va cantar l’himne del Perú i es van cridar visques a la Verge, enmig d’un ambient perfumat i fumejant de palo santo.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada