A l’església de Santa Maria de Montalegre, a Barcelona, es va celebrar la festivitat de sant Josepmaria   IMG_0080 Escrivà amb una missa solemne al vespre del dia 26 de juny de 2015. La va presidir el bisbe auxiliar de l’arquebisbat de Barcelona, Monsenyor Sebastià Taltavull, i la van concelebrar el vicari de l’Opus Dei, de la delegació a Catalunya, Dr. Antoni Pujals; Monsenyor Lluís Clavell; Mn. Joan Carreras, i el rector de Montalegre, Mn. Francesc Perarnau. A més de la solemnitat de la celebració es traslluïa un goig immens en tots els fidels que allí es vam aplegar.

El bisbe auxiliar va iniciar la celebració tot recordant que no solament celebràvem la festivitat de sant Josepmaria sinó també que ell és un intercessor davant Déu, al que podem demanar què visquem en un món més habitable i a la vegada la seva misericòrdia. IMG_0063

A l’homilia va fer una crida a la santedat i a l’apostolat. També ens va presentar la carta encíclica del sant Pare Francesc anomenada Laudato si, en relació a la nostra casa comú que és el món. Ens va exhortar que descobríssim en els signes dels temps què és allò que ens demana Déu. Per una banda, guardar i cuidar la terra; unir el nostre esperit amb el seu; i perdre la por de tirar les xarxes de l’apostolat. Va recordar que la santedat és cosa de cada dia. Déu ens ha posat en una terra perquè la treballem, en canvi hi ha famílies que no tenen feina ni casa.

Monsenyor TalIMG_0100tavull va continuar dient que no obstant el món és bo, però està desfigurat pel pecat, i ho veiem en el deteriorament de la vida humana, en la degradació ambiental i en el rebuig a les persones. Davant això s’ha d’insistir en no separar l’amor a Déu de l’amor a les persones, doncs el fonament de tot està en la caritat, en el manament de l’amor. La pesca miraculosa de l’apostolat s’ha de fer a la manera de Déu. Primer hem de reconèixer que som pecadors, ens obrirem a l’Evangeli, glorificarem Déu, caminant cap una nova conversió.

Detalls de la celebració

El temple estava ple de gom a gom. Però també la grada, els laterals i fins i tot la capella del santíssim, es van emplenar. Tant és així que a l’hora de la distribució de la comunió, la van haver de distribuir sis mossens.

Durant la santa missa, la coral Canigó va acompanyar amb els seus cants, interpretant al moment del bes a la relíquia del sant els Goigs de sant Josepmaria. Va dirigir la celebració el mestre de IMG_0015cerimònies habitual de Montalegre, Mn. Joan Juventeny amb el suport d’altres col·laboradors laics de l’església. A la sortida, Monsenyor Taltavull, acompanyat del rector, va fer encaixades de mans i va saludar als fidels. Per altra banda, tant el Dr. Pujals com el bisbe auxiliar van atendre als mitjans de comunicació, els quals estaven interessats sobre els motius de la festivitat d’aquest sant universal.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada