Es van celebrar les 48 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, anomenades Any de la Fe, Confessar la fe és un repte. Enguany s’han desenvolupat en l’Aula Maga de la Facultat de Teologia de Catalunya, a Barcelona. Han estat organitzades per Centre Sacerdotal Rosselló i per primer cop han sortit de l’entorn de Castelldaura (Premià de Dalt). La participació de preveres i laics ha estat molt nombrosa. La sessió inaugural va anar a càrrec del Cardenal Arquebisbe de Barcelona Dr. Lluís Martínez i Sistach, el qual va estar acompanyat en la presentació amb el Dr. Antoni Pujals, Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, el Dr. Armand Puig, Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, el Dr. Jaume Aymar, Degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya i el Dr. Albert Ribot, Director de l’entitat organitzadora.

El senyor Cardenal va manifestar que “És missió de tota l’Església evangelitzar, no obstant ara cal una nova evangelització on el millor testimoniatge serà insuficient sinó manifestem obertament la nostra fe… Hem de tenir el goig de la fe i l’entusiasme de comunicar-la i per això hem de considerar-la un tresor… tenint en compte que oferirem aquest tresor a una societat que, en molts casos, considera a Déu fora de la seva vida i de la societat, que viu com si Déu no existís… Per tant –i seguint el pla pastoral de Barcelona- hem de donar a conèixer Jesús a qui no el coneix,  amb la vida i la paraula, és adir amb el nostre testimoni i confessant la nostra fe, així com donant testimoni amb obres, practicant la caritat.”

Les conferències van ser les següents:

Dia 22 de gener de 2013:

Importància d’una formació permanent per als nous evangelitzadors, a càrrec de Mons. Octavio Ruiz Arenas.

El primer anunci, peça clau de la nova evangelització, a càrrec del Dr. Xavier Morlans.

Taula rodona: Fe cristiana y cultura contemporània, a càrrec del Sr. Enric Juliana, Dr. Armand Puig i Dr. Josep Ignasi Saranyana.

Dia 23 de gener de 2013

L’Any de la Fe a l’era laica, a càrrec del Dr. Massimo Introvigne

Cultura contemporània i sentit de fe, a càrrec de Dr. Lluís Romera.

Taula rodona: La meva trobada amb Déu: què canvia de la meva vida, a càrrec  de Sra. Mercè Aroz, Sr. Etsuro Sotoo, Sr. Valentí Puig, Sr. Arturo San Agustín i Dr.Jaume Aymar.

Serveis Informatius Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada