El dia 5 de març s’inicia el primer cicle de conferencies de Teologia per a Universitaris en l’Església de Santa Maria de Montalegre. Aquest cicle presenta el tema de la Teologia, és a dir, aquella disciplina universitària que s’ocupa de l’estudi de Déu, com una oportunitat per als universitaris de totes les branques, amb la finalitat d’establir un primer contacte amb la teologia cristiana, com a disciplina científica, amb experts de primer nivell.

Podem dir amb certesa que la Teologia actualment en les universitats civils espanyoles no s’estudia com una disciplina del saber, altra cosa és el que passa en Europa en general, a gran distància amb la universitat alemanya, de la que han sorgit grans teòlegs, i dels que amb profusió el Sant Pare, Benet XVI es fa ressò. En Espanya no solament, l’ensenyament bàsic de la religió s’ha tret durant varies generacions de les escoles, sinó també de les universitats. Així que amb aquest repte el fulletó de presentació de les conferencies comença amb una pregunta: Déu?.

En aquest context l’Església Santa Maria de Montalegre amb col•laboració amb el Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la Universitat de Barcelona ha organitzat el cicle del que ara informem.

Els ponents i conferencies:

Dilluns 5 de març: De què parlem quan parlem de Teologia, una visió des de la filosofia, a càrrec del Dr. Eudald Forment, catedràtic de Metafísica per la Universitat de Barcelona.

Dilluns 12 de març: Déu te alguna cosa a dir als homes? La Revelació, a càrrec P. Ignasi M. Fossas, prior del Monestir de Montserrat.

Dilluns 19 de març: Jesús, el Déu fet home a càrrec de Prof. Armand Puig, degà – president de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Dilluns 26 de març: I l’Església, què pinta en tot plegat?,a càrrec de Dr. Josep Ignasi Saranyana, membre del Pontifici Comitè de Ciències Històriques (Ciutat del Vaticà).

Horari i inscripció

Totes les conferencies seran de 19.30h a 21h, en la sala d’actes de l’església. La inscripció és gratuïta però imprescindible, i es pot fer a l’adreça de correu: introduccioteologia@gmail.com i per telèfon 933014347.

Serveis Informatius Montalegre

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.