El mossén D. Juan Antonio Gónzalez Lobato va morir en la nit del dijous 2 de setembre a l’edat de 88 anys , després de 62 anys de vida sacerdotal i de lliurament al servei de les ànimes.

 El funeral de cos present es va celebrar a les 11 del matí del dissabte següent a aquesta església de Santa Maria de Montalegre. La santa missa la va presidir el Dr. Antoni Pujals, Vicari regional de la Prelatura del Opus Dei de Catalunya. A la celebració va participar una coral de veus masculines, acompanyada a l’orgue per en Josep Masabeu.

 El Dr. Pujals va iniciar l’entrada  amb un sentiment molt general en la majoria dels assistents que omplien el temple fins a les grades: “Amb immens dolor en el cor estem aquí per donar-li  el darrer adéu com ell va fer tantes vegades en la seva vida sacerdotal, celebrant l’Eucaristia”. En la homilia va expressar el seu afecte en primer lloc a als familiars i amics, tot agraint a tots els fidels i cooperadors de l’Obra la seva assistència i a tots els que hi eren presents. La semblança de D. Juan Antonio la va dibuixar com una estrella que brilla en el cel i que condueix als navegants.  Va donar gràcies a Nostre Senyor Jesucrist per haver-nos regalat l’exemple de la seva vida.  Va dir d’ell que creia fermament en Jesucrist i que el va estimar moltíssim: “Ara viu en el Senyor, per sempre, per sempre, per sempre”. Li agradava està a prop dels joves perquè li atreia la seva descaradura; va escriure llibres com  “Caminando con Jesús” que ha il·luminat a tantes persones amb el seu esperit apostòlic, alegria i bon humor.

 El Prelat del Opus Dei, D. Javier Echevarria, li havia escrit una carta fraternal dient-li que compartia amb ell aquells moments en els que estava molt greu, assegurant-li que si passava per Barcelona l’aniria a veure. Vint i quatre hores abans del seu traspàs, el Prelat va visitar-lo, però ja D. Juan Antonio havia perdut el coneixement. Tot i amb això Monsenyor Echevarría li va agrair especialment tot el que havia fet impulsant l’Obra cap endavant.

 En el comiat final, abans del ritual de difunts, el Dr. Pujals va llegir una comunicació del Prelat, signada en Torreciudad, expressant el seu desig d’unir-se a tots nosaltres en l’Eucaristia, i manifestant que estava convençut de que D. Juan Antonio ja està acollit en la magnificència de Déu.

 Apunt biogràfic

 D. Juan Antonio Gonzalez Lobato va nèixer fa 88 anys en Madrilejos (Toledo). Era doctor en Dret Civil i en Dret Canònic. En 1948 es va ordenar prevere. Des d’aleshores va desenvolupar la seva tasca apostòlica sobre tot en l’entorn universitari, en diferents ciutats espanyoles, i durant molts anys en diferents diòcesis de Mèxic. Posteriorment va ser professor de Teologia en l’Instituto Europeo de Derecho y Economía de Barcelona. Els seus llibres més coneguts són “Caminando con Jesús”, “Razones de fe: los sacramentos” y “Luces del Rosario”.

 Isabel Hernández Esteban

Comentaris (4)

 • guadalupe

  Por favor me lo pueden traducir al castellano.
  Soy un familiar y me gustaria tenerlo

 • ana

  No tengo palabras de agradecimiento por las muestras de cariño y respecto que en todo momento se respiraba en el funeral , siendo esto un vivo reflejo de lo que ha sido su vida en el Opus Dei la alegria y serenidad que el proyectada en todo momento hacia todos nosotros era la continuidad de su dia a dia . .

  Muchas gracias en nombre de su famila

 • Maria Blanca Costa Oliana

  Mi mas sincero agradecimiento a D.Juan Antonio Gonzalez Lobato.Por tantas cosas que aprendi de El y con El .Hice mi primera “Convivencia “con Don Juan Antonio hace mas de treinta años ,era la primera vez .Que gran pedagogo!!!I que gran poeta ,sus palabras,te elevaban a los cielos !!! Dios mio ,cuanto siento su perdida.Ahora lo tenemos muy cerca del Señor y de Nuestra Madre La Virgen Santisima.Doy gracias a Dios por este don que nos dio ,y ya sabeis ,ahora tenemos otro santo ,que va a interceder por nosotros.Amén.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada