DSC00370 red   Els dies 14, 15 i 16 de maig del 2010, amics i fidels de l’església vam anar a Fàtima. El viatge d’anada i tornada va ser en avió per tal d’aprofitar al màxim els tres dies. Els peregrins ja s’havien inscrit al mes de novembre del 2009, i per fi ja arribava el dia de la marxa. Un cop a Fàtima vam visitar el primer dia el llocs de les aparicions de l’àngel i de la Mare de Déu a Valinyos, vam fer la Via Sacra i varem visitar Aljustrel, el lloc de  naixença dels Pastorinyos. La missa es va celebrar en la Residència de religioses on estàvem allotjats.

DSC00349 red El dissabte 15 vam visitar el santuari, primer de tot el mossèn que ens acompanyava va celebrar la Santa Missa en la Capella de la Sagrada Família. I d’allí cap a l’Església de la Santíssima Trinitat, i les capelles subterrànies. Després de dinar, teníem concertada la vista al Museu Exposició amb la projecció d’un documental, amb una guia d’origen filipí, cent per cent apostòlica. No van faltar les compres d’objectes religiosos així com el llibre de les Memòries de la Germana Lucía. A la nit, tots vam participar del Rosari de les Espelmes, sempre emotiu.

El tercer dia, estava dedicat a participar en els actes que oferia el Santuari a tots els peregrins, per una banda el Rosari a la Capella i a les 11 del matí la Missa Internacional en l’esplanada. El recinte estava molt ple, especialment de portuguesos que anaven a passar el dia. Després de dinar, molt contents i agermanats, vam tornar en autocar, de nou, cap a l’aeroport de Lisboa. Allí, abans de pujar a l’avió, un grup de barcelonistes van entonar l’himne del Barça pel seu triomf. Ja a Barcelona, tots ens vam acomiadar molt agraïts mútuament, i amb ganes de tornar a una nova peregrinació a un santuari de la Mare de Déu.
Isabel Hernández Esteban
25 de maig de 2010