El diumenge 2 d’octubre del 2022 hem celebrat la fundació de l’Opus Dei. Per a sant Josepmaria aquell indicis espirituals, el 2 d’octubre del 1928 es van convertir en una realitat. Avui, després de 94 anys, la crida a la santedat al mig del món en les tasques ordinàries tant professionals, intel·lectuals com domèstiques és un fenomen planetari ja que l’Opus Dei es va estenent per tot el món.

Ho han entès moltíssimes persones tant cristianes com aconfessionals i d’altres religions. El conjunt de laics, laiques i preveres seculars que s’han lliurat a Déu per mitjà de l’Opus Dei, així com pels cooperadors, va creixent a molts llocs. Tot això fa possible una tasca d’evangelització persona a persona i un treball social a través de les organitzacions corporatives, així com de les tasques d’iniciativa personal que treballen en projectes d’inserció social, sanitària, educativa, esportiva, etc. Això no obstant, com deia sant Josepmaria L’Opus Dei és una petita part de l’Església.

En aquest sentit, a l’Església de Santa Maria de Montalegre hem celebrat l’aniversari a la missa solemne de les 12 h. fent-se menció a les altres tres misses del dia.

L’ha fet el rector, Mn. Xavier Argelich, acompanyat dels col·laboradors habituals d’escolans i lectors, amb una novetat més que sorprenent, els cants. Situat al Cor del temple, al lloc del majestuós orgue, el COR AUDITEXAUDI ha interpretat a la manera musical gregoriana tots els cants de la missa, en llatí i sense cap acompanyament instrumental. Alhora, el silenci dels fidels assistents donava a la celebració una profunda pietat.

Podem seguir els cants per mitjà d’uns llibrets que s’havien distribuït als bancs, que entre altres coses diuen El cant gregorià és el nexe d’unió de l’orant i Déu a través de la PARAULA.

A l’homilia, Mn. Argelich ha recordat aquelles hores en què el Fundador va rebre, per fi, allò  que li havia dit el Senyor quan encara era molt jove. Primer el va cridar al sacerdoci i després el va fer veure l’Opus Dei amb tota claredat.

Al final de la celebració i després del cant del Salve Regina les integrants del cor, senyores Montserrat Oliveras, Margarita Berbal, Lucía Cano, Yolanda Romero, Dinna de Rosa, Montserrat Vives i Lorena García van rebre un agraït aplaudiment.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.